Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Mugen predstavlja koncept, najavljuje Civic Type R za salon automobila u Tokiju

Honda ZR-V

Mugen predstavlja koncept, najavljuje Civic Type R za salon automobila u Tokiju

Plava Honda značka i e:HEV logo u donjem desnom uglu prtljažnika ukazuju na to da će Mugen na izložbu donijeti hibridnu verziju ZR-V. Hatchback i crossover će u centru pažnje podijeliti nekoliko trkaćih automobila koji su ove godine učestvovali na Japanskom prvenstvu Super Formule...

Japanski tjuner Mugen najavio je da će prisustvovati Salonu automobila u Tokiju 2023. sa prerađenom verzijom najnovije generacije Honde Civic Type R. Fotografije sportskog hečbeka tek treba da budu objavljene jer će se otkriti tek u januaru kada je TAS planiran da se održi. U međuvremenu, možemo vidjeti jedan od drugih prilagođenih automobila koji idu prema japanskom ekvivalentu SEMA. Zasnovan je na ZR-V, u suštini sjevernoameričkom HR-V.

 

 

 


Iako je JDM-spec Honda ZR-V u ponudi sa 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom i 2,0-litarskim hibridom koji imaju manje od 200 konjskih snaga, Mugen je opremio crossover četvorostrukim izduvnim sistemom. Takođe je dobio neobičan spojler koji se nalazi na vratima prtljažnika uz Hondinu značku, zajedno sa crnim naljepnicama koje prolaze duž donjeg dijela vrata i prtljažnika. Takođe, ZR-V za TAS će imati crne dodatke na uglovima zadnjeg branika, kao i na krovnom spojleru. Mugen je učinio bočne pragove jačim i redizajnirao rešetku i branik s namjerom da prednjoj maski da sportskiji izgled.

Datum objave: 23/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook