Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Mustang neće nestati, bar ne još

Ford Mustang

Mustang neće nestati, bar ne još

Odluka u Fordu da novi električni crossover ponese ime Mustang Much E u neku ruku je potpuno razumljivo zabrinula fanove jer je tako i sudbina Mustaga postala upitna…

Masovno okretanje ka crossoverima zahvatilo je itekako i Ford koji se takođe već odavno u potpunosti okrenuo ka profitabilnijem segmentu automobila. Tako je i budućnost Mustanga bila na klimavim nogama, ali čini se da će ova istinska legenda preživjeti, bar još neko vrijeme. Mustang je preživio 56 godina automobilske evolucije i čini se da će i danas opstati upravo zahvaljujući bogatoj istoriji, sa kojom ne može da se poredi nijedan drugi model. Iako se sasvim logično ne može pohvaliti ozbiljnim prodajnim rezultatima, Mustang će ostati na tržištu, bar još jednu generaciju.

 

 


Bar tako je potvrdio šef Ford Mustanga Jim Owens koji je na pitanje o budućnosti ovog modela izjavio da Mustang drži veoma mali dio Fordove prodaje. Uprkos tome, Jim Owens uvjerava da je Mustang na stabilnim nogama s obzirom na to da se radi o naprodavanijem sportskom automobilu na svijetu, koji prije svega dominira na američkom tržištu. Poznato je da je Ford posvećen sljedećoj generaciji Mustanga koji bi trebalo da dođe 2022. godine, a neke glasine nagovještavaju da bi nova generacija mogla doći sa pogonom na sva četiri točka. Ono što svakako raduje jeste i potencijalni 6,8-litarski V8 agregat koji bi mogao da se ,,nagura“ ispod poklopca Mustanga. Detalji nisu poznati, ali sasvim je izvjesno da Mustang ostaje sa nama bar neko vrijeme, a bar jedna verzija će dolaziti sa dvovratnim izdanjem i pogonom na zadnje točkove po čemu je ovaj model i poznat.

Datum objave: 04/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook