Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Mustang sa novim pogonskim agregatom

Ford

Mustang sa novim pogonskim agregatom

Na tlu SAD su veoma popularni pick-up modeli velikih dimenzija, što sa sobom nosi i snažne agregate, jedan od njih bi se mogao naći i u sportskom automobilu…

Na aktuelnom Sajmu automobila u trećem najvećem gradu SAD-a, Ford je predstavio snažni motor za porodicu pick-up iz F serije. Proizvođač nije previše detalja otkrio o ovoj pogonskoj jedinici, ono što je poznato jeste da se radi o najsnažnijem V8 benzincu u klasi, zapremine 7,3 litra.

 


Potparol ove kompanije, Majkl Levin je između ostalog izjavio da bi se novi V8 mogao naći i ispod poklopca motora novog Mustanga, i modela F-150. Međutim, novi V8 ima blok izrađen u potpunosti od čelika i bio bi pretežak za Mustang jer bi poremetio raspored amse po osovinama. Kada su u pitanju modifikovane verzije ovo pravilo ipak ne važi, pa i sam Levin smatra da bi se naredne godine na sajmu SEMA mogla pojaviti tjuning verzija Mustang modela sa pomenutim agregatom, koji se već nalazi u Forodovom Super Duty kamionetu, a uparen je sa automatskim 10-brzinskim mjenjačem.

Datum objave: 13/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook