Naslovna > Automobili > Subaru > Impreza > Na aukciji Ken Blockov WRX STI

Subaru Impreza

Na aukciji Ken Blockov WRX STI

Subaru Impreza WRX STI sa kojom je Ken Block izveo legendarni skok kada je ,,letio“ preko 50 metara sada se našla na aukciji...

Već duži niz godina poznato je kakve upravljačke sposobnosti ima Ken Block, koji je učestvovao u legendarnoj Gymkhani u saradnji sa Fordom i svaki put iznova oduševljavao fanove. Sada, zainteresovani kupci imaju mogućnost da se nađu u jednom od njegovih automobila, jer je Subaru WRX STI ponuđen na aukciji. Zanimljiv je opis na Facebooku gdje je Ken Block prokomentarisao Imprezu: ,,Ovo je automobil koji nije bio nježno vožen samo nedjeljom ujutro do crkve. Ovaj automobil je za 180 stepeni suprotno od toga“.

 

 


Mehanički, ovaj STI ima 2,0-litarski motor sa reli specifikacijama iz grupe N. I unutrašnjost ima sve trkačke sigurnosne funkcije koje se mogu inače pronaći na ovakvom tipu automobila. Ono po čemu je baš ovaj model poznat jeste po događaju iz 2008. godine kada je Block među svojim prvim vrtoglavim koracima izveo i fenomenalan skok.  Tada je za upravlječem WRX STI-a poletio i napravio fenomenalan skok dužine 52 metra. Osim toga, baš u ovom automobilu ovaj vozač je osvojio i nacionalno reli prvenstvo, zbog čega mnogi smatraju da bez ove Impreze ne bi bilo ni Gymkhane.

 


Aukcijska cijena trenutno iznosi 53,000 američkih dolara, a prodaja se završava 3. marta 2021. godine. Prodavac puni iznos od prodaje doniraće fondaciji Make-A-Wish.

Datum objave: 24/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook