Naslovna > Automobili > Honda > Acura NSX > Na aukciji prodan prvi model za 2022. godinu

Acura NSX Type S

Na aukciji prodan prvi model za 2022. godinu

Na dnevnoj aukciji u Mentereyu, tokom sedmice automobila koja se održava u ovom gradu prodan je prvi primjerak superautomobila Acura NSX Type S po ogromnoj cijeni...

Model Acura NSX Type S za 2022. godinu, biće posljednje osvježeno izdanje japanskog proizvođača superautomobila druge generacije ovog modela. Ponuda će biti ograničena, pa će se proizvesti svega 350 jedinica ove verzije u čitavom svijetu, stoga ne čudi što je potražnja za ovim, već sada kolekcionarskim primjerkom ogromna i što vešestruko nadmašuje ponudu. Samim tim, prvi primjerak prodan na aukciji u Montereyu  tokom sajma automobila dostigao je cijenu od enormnih 1,1 miliona dolara ili oko 934 hiljade eura. Tržišna cijena konkretnog automobila prodanog na aukciji je 182.500 dolara (155.000 e), ali je na aukciji, zbog simboličnog značaja, kao prvi model posljednje verzije, ona dostigla šest puta višu cifru.

 

 

 

 

 

Dodatno, vrijednost superautomobila je podigla i činjenica da će samo 300 primjeraka ovog modela biti dostupna na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i da je ovo prvi primjerak koji je prodan izvan domaćeg, japanskog tržišta.  Novi srećni i bogati vlasnik će imati mogućnost da bira određene specifikacije automobila, što znači da primjerak sa aukcije neće nužno morati biti lakiran u ovoj Gotham sivoj mat metalik boji, koja je zapravo ograničena na samo 70 automobila. Acura NSX Type S model prodan na aukciji, opremljen je sa  Lightweight Package paketom opreme, koji uključuje kočnice od karbonskih vlakana, poklopca motora takođe o karbonskih vlakana i više istog materijala u kabini. Ove nadogradnje smanjile su težinu modela za  gotovo 26 kilograma, a koštaju dodatnih 13.000 dolara ili oko 11.000 eura.

Datum objave: 16/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook