Naslovna > Vijesti > Na Istoku "dominira"

Škoda Rapid

Na Istoku "dominira"

Uprkos tome što je prije godinu dana Škoda umjesto "pristupačnog" Rapida ponudila Evropi u "Golf" klasi novu Scalu, Rapid je nastavio da živi...

Češki proizvođač je u Rusiji predstavio drugu generaciju ovog modela, a na dizajnerskim skicama je vidljivo da je Rapid prisvojio brojne elemente modela Scala - prednja maska, dizajn zadnje svetlosne grupe, kao i primjetniji zadnji spojler i natpis proizvođača umesto korporativnog logoa.

 

Kad je u pitanju unutrašnji dio prostora, snažan uticaj imali krosoveri Karoq i Kodiaq, čiji je ekran osetljiv na dodir i smješten visoko na sredini centralne konzole između ventilacionih otvora.

 

Osnovni paket opreme će sadržavati klima uređaj, dvokraki volan sa grijanjem, vjetrobran sa grijačima, prednje i zadnje parking senzore.Nije poznato da li je novi Rapid napravljen na MQB A0 platformi, ali je poznato da Rapid će se sklapati u pogonu u gradu Kaluga.

 

Početna cijena će biti 12.000-13.000 evra. Takođe, pored Rusije, novi Rapid će se prodavati i na tržištima Indije i Kine.

Datum objave: 12/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook