Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Na krilima stare slave

Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition

Na krilima stare slave

Limitirano izdanje Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition sadrži mnoštvo stilskih oznaka pozajmljenih od legendarnih sportskih modela ovog brenda...

Nova, limitirana serija Porschea 911 predstavljena je sa nizom dizajnerskih rješenja enterijera i eksterijera inspirsanih sportskim modelima ovog brenda u periodu od 50tih do 80tih godina prošlog vijeka. Neke od vizuelnih izmjena na ovoj specijalnoj seriji uključuju i novi amblem „Porsche Heritage“ na vratima prtljažnika, nove aluminijumske naplatke sa centralnim zaključavanjem i jedinstvenu bijelu boju sa grafikom u obliku koplja na prednjim krilima vozila. Porsche tvrdi da ova grafika podsjeća na rane modele trkaćih automobila, zajedno sa naljepnicama i brojevima na vratima. Targa Heritage Edition takođe ponosno nosi i identičnu Porsche oznaku iz 1963. godine.

 

 

 

Unutrašnjost ove limitirane serije 911 Targa ima jednako nostalgičan dizajn, sportske dvobojne bež, crvene ili opcionalno crne kožne presvlake, sjedišta i obloge vrata valovitog oblika kao i analogni obrtomjer i štopericu klasičnog izgleda na kontrolnoj tabli. Na suvozačkoj strani kontrolne table nalazi se jedinstvena identifikaciona pločica sa rednim brojem svakog primjerka ove serije.

 

 

 

 

 

 

Kao i standardna varijanta, Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition pokreće trolitarski šestocilindarski Boxter agregat koji isporučuje 450 KS pri 530Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 300 km/h. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog PDK mjenjača sa dvostrukim sistemom kvačila.

 

 

 

 

 

Porsche Design je takođe kreirao limitirano izdanje ručnog sata koji dopunjava Targa Heritage Edition ponudu. Kao i automobil, ovaj jedinstveni sat je ograničen na samo 992 primjerka i dijeli identičan dizajn sa analognim pokazivačima automobila. Pozadina brojčanika je crne boje, brojevi fosforno zeleni, a kazaljke su dizajnirane po ugledu na pokazivač broja obrtaja u automobilu.

Datum objave: 02/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook