Naslovna > Teme > Na pomolu novi sportski model?

Mazda

Na pomolu novi sportski model?

Japasnki proizvođač je u patenetnom zavodu ove zemlje prošli mjesec zaštitio oznaku MX-6, što jednim dijelom nagovještava da je u planu novi sportski automobil, bar se tako nadaju ljubitelji ovog brenda...

Iako sama zaštita imena ovog proizvođača ne mora da znači ništa konkretno, nakon razočarenja koje je uslijedilo kod svih onih koji su očekivali "hot hatch" zasnovan na novom Mazda 3 modelu, ali i novu generaciju sportskog automobila sa rotacionim motorom iz RX familije, ova vijest donekle uliva nadu.


Mazda možda  trenutno ne razmišlja o razvoju jednog takvog automobila, ali ovo svakako ostavlja mogućnost da u budućnosti ipak lansira novi sportski mdoel sa pomenutom oznakom. Ako do realizacije Mazde MX-6 i dođe, ono što je jedino sigurno,  taj automobil neće biti pogonjen rotacionim motorom. Tačno je da japasnki proizvođač planira da vrati u upotrebu rotacioni motor, ali on će biti koriščen samo kao generator električne energije za buduća vozila na struju koja će pokretati elektromotor.

Datum objave: 10/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook