Naslovna > Automobili > Mazda > 3 > Na pomolu potpuno električni model

Mazda

Na pomolu potpuno električni model

Elektrifikacija je zasigurno uzela maha u autoindustriji, pa se sve veći broj proizvođača prilagođava ovom trendu, među njima se našao još jedan japasnki proizvođač automobila...

Zahvaljujući novom Skyactiv-X agregatu nova Mazda 3 će biti dosta ekonomičnija, ali i ekološki prihvatljivija od svog prethodnika, međutim u najavi je i potpuno električni automobil ovog proizvođača, koje bi se trebalo poajviti na tržištu tokom 2020. godine, a neće biti baziran ni na jendom drugom modleu iz Mazdine game. Za sad nema detaljnih informacija u kom smjeru će se kretati priča o najvljenom automobilu, te kom će on segmentu pripasti, ali je šef dizajna ove kompanije sitakao kako želi da novi model “izgleda digitalno”.

 

Poznato je takođe da su Mazda, Toyota i Denso prošle godine najvili moguću saradnju, kako bi zajedničkim snagama kreirali tehnologiju za električna vozila, iako je Džef Gajton, izvršni direktor Mazda Evropa, izjavio da prvo električno vozilo kompanije Mazda neće biti dio te saradnje, jer su radovi na njemu počeli još pre nego što je postignut gore navedeni dogovor. Kakav će ishod po ovom pitanju na kraju biti, vrijeme će pokazati, a sigurni smo da Mazda sprema nešto sasvim novo i inovativno, kako po pitanju tehničkih rješenja, tako i po pitanju dizajna.

Datum objave: 30/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook