Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Na putu čak 11 novih električnih automobila

Hyundai Motor

Na putu čak 11 novih električnih automobila

Južnokorejska kompanije saopštila je novi strateški plan prema kojem će lansirati čak 11 novih električnih vozila, uz dodatnih 6 za luskuzni brend Genesis, a osim toga, plan Hyundaija podrazumijeva prodaju od 1,87 miliona vozila godišnje do kraja decenije…

Sa modelom Ioniq 5, Hyundai trenutno ima jedno od najboljih električnih vozila na tržištu. Južnokorejski proizvođač automobila radi na još nekoliko proizvoda sa nultom emisijom štetnih gasova, uključujući limuzinu Ioniq 6, a nedavno je potvrđeno iz kompanije da su spremni lansirati čak 11 novih električnih vozila do kraja decenije. Osim toga, šest novih električnih vozila planirano je za luksuzni brend Genesis. Novi cilj Hyundaija jeste cifra od 1,87 miliona prodatih električnih vozila godišnje do 2030. godine. Kao dio novog poslovnog plana, Hyundai će otkriti tri električne limuzine, šest SUV vozila, jedno lako komercijalno vozilo i jedan neodređeni tip vozila. Prvi koji će stići biće Ioniq 6 kasnije ove godine, a zatim i Ioniq 7 2024. godine.

 

 


Da bi se ovaj plan mogao realizovati potrebno je unaprijediti sam proces proizvodnje vozila, što su iz Hyundaija takođe potvrdili. Inovaioni centar kompanije u Singapuru radi na novoj proizvodnoj platformi usmjerenoj na čovjeka, za koju se očekuje da donese ,,dramatične inovacije u efikasnosti proizvodnje”. Kada tehnologija bude u potpunosti razvijena, biće raspoređena u Hyundaijeve fabrike širom svijeta. ,,Hyundai uspješno ubrzava svoju tranziciju na elektrifikaciju i postaje globalni lider kada su u pitanju EV vozila uprkos izazovnom poslovnom okruženju izazvanom globalnom nestašicom čipova i tekućom pandemijom”, komentariše izvršni direktor Hyundai Motor-a Jaehoon Chang.

Datum objave: 03/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook