Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu

Fiat 500

Na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu

Italijanska ikona u svoje dvije verzije, novi Fiat 500 3+1 i New (500)RED, izložena je u Zoni elektrifikacije, jednoj od četiri zone u okviru štanda kompanije Stellantis na CES-u...

Sajam CES® 2022, koji se održava od 5. do 8. januara, je eminentna svetska tehnološka manifestacija i idealno okruženje za predstavljanje današnjih mogućnosti kompanije Stellantis i uvid u budućnost napredne elektrifikacije, tehnologije unutrašnjosti kabine, autonomije i povezanosti. Italijanski brend igra svoju ulogu unutar Grupe, prikazujući svoj najlegendarniji i tehnološki najnapredniji model: perjanicu brenda Fiat. Potpuno električni novi Fiat 500 dizajniran je s narednom decenijom na umu i ispunjavanjem potreba električne mobilnosti u gradskim centrima budućnosti. Novi Fiat 500 je prava prekretnica u procesu elektrifikacije brenda Fiat: najpoznatiji i najpopularniji Fiat model je postao potpuno nov, potpuno i isključivo električni model.

 

 

 

 

 

Širom sveta, model 500 je oličenje italijanskog automobila: lijep, klasičnog dizajna, umjetničko dijelo, inspiracija. Jednom rječju: legenda.  Novi Fiat 500 je u potpunosti razvijen, projektovan i proizveden u Torinu, u Italiji, gdje je model 500 rođen i postao najprodavaniji BEV modelove kompanije. Osim toga, novi Fiat 500 je prava globalna legenda, dostupna u Evropi, Izraelu i Brazilu, dok se izlazak na japansko tržište očekuje 2022. godine. Novi mali električni model brenda Fiat je razbio „konvencionalne“ barijere električnog sektora: autonomiju (do 320 km prema WLTP, povećavajući se na 460 km samo u gradskom ciklusu), vreme punjenja (brzo punjenje od 85 kW kao standard) i složenost upotrebe („Tech it Easy”). Novi Fiat 500 je prvi gradski automobil sa sistemima za pomoć pri vožnji drugog nivoa, kao i dostupnošću tri različite karoserije: hečbek, kabriolet i 3+1. Zahvaljujući novom Uconnect sistemu za informacije i zabavupete generacije, novi Fiat 500 je uvek povezan. „HeyFiat“ je napredni sistem za prepoznavanje glasa, tako da možete da razgovarate sa automobilom samo pomoću reči za buđenje „Hej Fiat“. Novi Fiat 500 3+1 je najsvestraniji novi Fiat 500. Ima jedinstvena „magična vrata“ koja olakšavaju putnicima da uđu u vozilo, i sve što vam može zatrebati na zadnjim sedištima. Ova „magična vrata“ se harmonično uklapaju u strukturu automobila, bez promena u njegovom dizajnu ili dimenzijama, zadržavajući svojstva agilnog gradskog automobila. Umesto toga, eksponencijalno mu pojednostavljuju korišćenje, tako da putnici mogu lako da sednu na zadnja sedišta a glomazni predmeti se lako mogu utovariti. Kao alternativa, centralni stub – na koji su prednja vrata obično zakačena šarkama – potpuno je integrisan u treća vrata, što stvara ogroman pristupni prostor kada se otvore. Novi Fiat (500)RED je „Napravljen za planetu, napravljen za ljude na njoj“ i ima jasnu misiju zaštite životne sredine i ljudi: električan je, poštuje životnu sredinu i doprinosi održivijoj budućnosti. Ta misija sada ide još dalje sa modelom (RED). Novi Fiat (500)REDje 100% električan, čime daje svoj doprinos borbi protiv zagađenja; to je takođe automobil sa velikim etičkim sadržajem zahvaljujući partnerstvu sa organizacijom (RED), koju su osnovali Bono i Bobi Šrajver, posvećenoj borbi protiv pandemija već duže od 15 godina.  Zajedno sa brendovima Jeep i Ram, Fiat se obavezao da će donirati najmanje 4 miliona dolara za podršku radu Globalnog fonda u borbi protiv pandemija širom sveta u naredne tri godine. Novi Fiat (500)REDje takođe idealan ambasador za prenošenje poruke u SAD, zahvaljujući svom prisustvu na CES-u.

Datum objave: 05/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook