Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLE > Na testu novi GLE Coupea

Mercedes

Na testu novi GLE Coupea

Njemački gigant je prošle godine predstavio svoj novi model GLE, a sada već uveliko testira coupe verziju koja bi trebala biti konkurenciaj BMW-ovom X6 modelu…

Već smo imali priliku vidjeti testni model na špijunskim fotografijama, a Mercedes svoje testove sada nastavlja da sprovodi i u zimskim uslovima. Iako se još uvijek krije ispod kamuflažne folije, poznato je da će coupe verzija preuzeti dizajnerske poteze sa novog GLE modela, koji je predstavljen na Sajmu automboila u Parizu. To se pre svega odnosi na prednji dio vozila, dok će zadnji  imati prepoznatljiv pečat cuope-a.

 

Kada je enterijer u pitanju, on se ne bi trebao mnogo razlikovati od standardne verzije, pa bi sa sobom mogao donijeti novu digitalnu komandu tablu koja se sastoji od dva spojena 12,3 inčna ekrana. Pored standardnih pogonskih jedinica, u novom modelu bi se trebali naći agregati visokih performansi, poput onih iz AMG 53 i 63/63S, sa 435, 536 i 612 ks, a prema planovima proizvođača coupe bi se trebao pojaviti tek naredne godine.

 

Datum objave: 12/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook