Naslovna > Automobili > Chevrolet > Silverado > Nadolazeća e-verzija već prešla 100.000 narudžbi

Chevrolet Silverado

Nadolazeća e-verzija već prešla 100.000 narudžbi

Pick-up kamioneti su izuzetno popularni u Sjedinjenim Američkim Državama i to nije nikakva novost, a sudeći prema posljednjim podacima i njihove električne verzije nastaviće istim stopama...

Američki proizvođači automobila ulaze u proces elektrifikacije pick-up modela, među kojima su najpoznatiji budući Teslin kamionet Cybertruck, Fordov mdel F-150 Lightning, te nedavno predstavljeni električni  Chevrolet Silverado, koji će i posljednji od ovog trojca stići na tržište. Kompanije koje proizvode prva dva modela već su se pohvalile velikim brojem narudžbi za nadolazeće automobile. Tako su iz Tesle javnost obavijestili da već imaju preko tri miliona narudžbi za svoj električni futuristički kamionet, dok je Ford F-150 prema posljednjim podacima primio preko 200 rezervacija. Samo četiri sedmice nakon službenog predstavljanja Chevroletov električni Silverado zaprimio je oko 110.000 narudžbi, u vidu uplaćenih hiljadu dolara.

 

 

 

 

 


Budući vlasnici ovog automobila, moraće da sačekaju 2024. godinu kada je predviđeno da dođe na tržište. Ovaj model sklapaće se u General Motorsovoj fabrici u saveznoj državi Mičigen, a cilj kompanije je da do sredine ove decenije na godišnjem nivoru isporučuje oko 600 hiljada električnih automobila, od kojih će ovaj model činiti veliki procenat. Cijena električnog Silverada zavisiće od paketa opreme i mehaničkih postavki, a kretaće se od relativno pristupačnih 40 hiljada dolarra za osnovnu verziju do 105 hiljada koliko će koštati najopremljeniji automobil.

Datum objave: 07/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook