Naslovna > Automobili > Volvo > EX90 > Nadolazeći SUV s podrškom Google HD Maps

Volvo EX90

Nadolazeći SUV s podrškom Google HD Maps

Kombinovanjem podataka iz karata visoke rezolucije s informacijama prikupljenim od naših vanjskih senzora i programske opreme koju je razvila kompanija Zenseact, Volvo želi ostvariti predvidljiviju, sigurniju i udobniju vožnju...

U  nadolazećem modelu Volvo EX90, kamere i radari udružuju snage kako bi razumjeli okruženje automobila i pomogli  vozaču da ostane siguran. Kako bi dodatno unaprijedili  tehnologije potpomognute vožnje i na kraju ostvarili autonomnu vožnju u budućnosti, Volvu je bio  potreban način detaljnog prepoznavanja okruženja. Google HD karte – sveobuhvatne karte, osmišljene su posebno za proizvođače automobila i  pružaju vrlo detaljne i ažurirane informacije o cestama. Nastavljajući dugogodišnju saradnju s Googleom, Volvo Cars i strateški partner Polestar biće prvi proizvođači automobila koji će uvesti svoju HD tehnologiju karata u svoje automobile, počevši od nedavno predstavljenih modela Volvo EX90 i Polestar 3.

 

 

 


Zahvaljujući integraciji Googleove karte visoke rezolucije Volvo će objediniti podatke iz vodećeg senzora u industriji (postavljenog u modelu Volvo EX90) s Googleovim preciznim podacima o stanju saobraćajne trake i podacima o lokalizaciji kako bi olakšao vozaču funkcije poluautonomne vožnje, poput pomoći pri promjeni vozne trake i pomoćne tehnologije Volvo Pilot Assist. S detaljima, poput oznaka vozne trake i predmeta za lokalizaciju, kao što su znakovi, Googleova karta visoke rezolucije podržava tehnologiju potpomognute vožnje L2+ i L3 koju nude proizvođači automobila za sigurniju, „hands-free" vožnju na odabranim cestama.

Datum objave: 19/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook