Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Nagrada čitalaca u ruke Tonale-a

Alfa Romeo Tonale

Nagrada čitalaca u ruke Tonale-a

Čitaoci What Car? sajta proglasili su Alfa Romeo Tonale najuzbudljivijim automobilom u 2021. godini, te mu na taj način dodijelili ,,Nagradu čitalaca“...

Alfa Romeo Tonale osvojio je ,,Nagradu čitalaca“ na uticajnoj What Car? dodjeli nagrada za automobili godine 2021. Nagrada čitalaca je jedina nagrada koju biraju čitaoci vodećeg sajta za kupovinu automobila u UK i ona se dodjeljuje najuzbudljivijem novom automobilu po ocjeni samih kupaca. Tonale je imao svoju međunarodnu premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, i predstavlja nadgradnju 110 godina Alfa Romeo naslijeđa. Zaokupio je pažnju kupaca automobila i prije otkrivanja konačnog proizvodnog modela.

 

 


Glavni i odgovorni urednik What Car-a Stiv Hantingford istakao je kako unutar ove nagrade često postoji ozbiljna konkurencija, ali ove godine nagrada je otišla u ruke Tonalea, sakupivši više od duplo glasova u odnosu na automobil na drugom mjestu. U Alfa Romeu ističu kako je koncept Tonale signal za budućnost brenda Alfa Romeo, jer će ovaj proizvodni model biti prvi plug-in hibrid koji će postati dio game. Čast je vidjeti kako je kombinacija ljepote i funkcionalnosti osvojila maštu kupaca automobila, i da su oni podjednako uzbuđeni kao i mi da vide konačnu verziju na putevima.

Datum objave: 29/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook