Naslovna > Teme > Nagrada ''Excellence'' za laboratoriju Rafinerije nafte Brod

Optima

Nagrada ''Excellence'' za laboratoriju Rafinerije nafte Brod

Laboratorija ''Rafinerija nafte Brod'' a.d. Brod osvojila je nagradu u nominaciji ''Eccellence'' za učešće u međulaboratorijskim uporednim ispitivanjima kvaliteta dizel-goriva koje je organizovao nezevisni Institut za međulaboratorijska ispitivanja ''Iis'' iz Holandije.

''Excellence'' rezultati postignuti su u analizi kvaliteta svih ispitanih pokazatelja, čime je još jednom potvrđena visoka tehnička, profesionalna i stručna osposobljenost laboratorije Rafinerije. Posebno se ističu rezultati vezani za ispitivanje cetanskog broja, korozivne stabilnosti i sadržaja nečistoća.
Laboratorija Rafinerije nafte Brod akreditovana jeod 2010. godine od strane BATA instituta (BATA Accreditation), zahvaljjući čemu tehnološki proces proizvodnje i proizvodi koji se certifikuju prolaze kontrolu usklađenosti sa strogim pravilima međunarodnih standarda.

 


Laboratorija je od tada u kontinuitetu pratila zahtjeve evropskih i svjetskih standarda, prilagođavala se propisima koji se primijenjuju u EU i svijetu''', istakla je Ljudmila Halatjanc, rukovodilac Laboratorije, te naglasila da su ovu nagradu osvajali više puta, i da je ona potvrda da laboratorija Rafinerije nafte Brod ima kompetentno osoblje i modernu laboratorijsku opremu koji mogu da obezbjede rezultate ispitivanja proizvoda sa visokom tačnošću.
Ljudmila Halatjanc je istakla da učešće u međulaboratorijskim uporednim ispitivanjima zajedno sa dobijanjem pozitivnih rezultata koje laboratorija bilježi, značajno pomažu prilikom sprovođenja isnpekcijske kontrole oblasti akreditacije laboratorije za ispitivanja.
Kvalitet sirovina i naftnih derivata koje sprovodi ''Rafinerija nafte Brod'' a.d Brod obezbjeđuje se kontinuiranom kontrolom koju sprovodi fabrička Laboratorija što je dokazano analizom:
- 114.083 broja analiza tehnoloških i pomoćnih sekcija
- 43,988 broj analiza kontrolisanih rezervoara
- 23,799 broj analiza crtifikovanih proizvoda
Čime se osigurava da se proizvodi istog kvaliteta plasiraju kako na domaćem, tako i na regionalnom i evropskom tržištu.

 

Datum objave: 19/07/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook