Naslovna > Teme > Nagrađeni najbolji Toyota partneri u Evropi

Toyota

Nagrađeni najbolji Toyota partneri u Evropi

Riječ Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban tradicionalno se dodjeljuje Toyota partnerima u Europi koji se ističu po kvalitetu usluge te pokazuju jedinstven pristup i posvećenost poslovnoj filozofiji koja klijenta stavlja na prvo mjesto.

Preko 2.500 evropskih Toyota partnera i ove se godine takmičilo za čast da budu u prestižnom društvu pobjednika, a ovlašteni Toyota partner u Bosni i Hercegovini, kompanija Sladaboni iz Banja luke, po sedmi put se našla u među najboljima. Budući da o plasmanu odlučuju ocjene kupaca i vlasnika Toyota vozila, ovo je odličan dokaz beskompromisne posvećenosti zadovoljstvu stranaka u kompaniji Sladaboni. Vođstvo kompanije Sladaboni, na čelu sa vlasnicima, Slavkom i Božanom Jotanović te Direktorom prodaje, Darkom Popovićem ističe da je vrhunski odnos prema svakoj stranci u samoj osnovi poslovanja kompanije.

 

 

 

 

Zbog pandemije korona virusa, svečanost dodjele nagrada se odvijala virtuelno pri čemu su se najbolji Toyotini partneri digitalno povezali sa sjedištem Toyota Motor Europe u Bruxellesu.

 

 

Na fotografiji, sa lijeva na desno: Dario Telić, Sladaboni servis; Damir Višošević, Direktor Toyota BiH, Slavko i Božana Jotanović, vlasnici kompanije Sladaboni, Darko Popović, Direktor prodaje Sladaboni, Aleksandra Šetić, Voditelj prodaje Toyota BiH; Dejan Kos, Voditelj postprodaje Sladaboni.

 

„Iako je naša današnja svečanost bila virtualna, naša glavna zamisao ostaje nepromijenjena: tu smo kako bismo odali priznanje vašim dostignućima kao pobjednicima Toyotine nagrade Ichiban za 2020. godinu.“, rekao je Matt Harrison, Izvršni podpredsjednik Toyota Motor Europe.

 

 

Didier Gambart, Podpredsjednik za prodaju, marketing i iskustvo stranaka, isto je tako naglasio važnost ljudskog pristupa u poslovanju cjelokupne Toyotine maloprodajne mreže: „Gradimo, oko ljudi i za ljude, vrijednosti za naše stranke koje traju cijeli život. Ljudski faktor u načinu na koji se naši Toyota partneri odnose prema strankama nije moguće preslikati i drugi ga ne mogu kopirati, te on donosi našim strankama nezaboravna iskustva“.

 

 

Tokom svečanosti pobjednicima je omogućen ekskluzivan i povlašteni uvid u aktivnosti Toyotinog Odjela za istraživanje i razvoj, kao i objašnjenje trendova tehnologije u budućnosti. „Mi u Odjelu za istraživanje i razvoj dajemo sve od sebe kako bismo isporučili vrhunske proizvode. Međutim, na kraju krajeva, vi, naši Toyota partneri, ste ti koji donosite direktnu vrijednost našim klijentima kroz izuzetno iskustvo usluge.“, poručio je Gerald Killman, Podpredsjednik za istraživanje i razvoj.

 

 

Zatvarajući svečanost dodjele nagrada, Dr Johan van Zyl, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe, je odao priznanje okupljenim Toyota partnerima na njihovim izvanrednim postignućima, naglašavajući važnost slušanja komentara stranaka u pružanju nezaboravnih iskustava svakom klijentu koji se poveže sa brendom Toyota.

Datum objave: 23/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook