Naslovna > Vijesti > NAIAS Detroit Auto Show 13-28.01.2018

Noviteti stižu sa svih strana

NAIAS Detroit Auto Show 13-28.01.2018

Uskoro počinje NAIAS, najznačajniji sajam automobilske industrije na sjevernoameričkom kontinentu, poznatiji pod imenom Detroit Auto Show.

Počev od 13. januara Cobo Hall otvara svoja vrata posjetiocima, koji će moći vidjeti veliki broj noviteta pripremljenih od strane preko 30  izlagača širom svijeta. Neki proizvođači su ljubomorno i u tajnosti čuvali informacije o svojim  novitetima, pa ćemo na sajmu vidjeti ne samo prototipove nego i svjetske premijere gotovih produkcijskih  modela. Nabrajati ih sve je skoro nemoguće, ali navešćemo da će BMW će otkriti produkcijsku verziju X2 Crossovera, Ford najavljuje novi Ranger i moguće pojavljivanje Mustanga oznake  Bullitt GT 500, Honda će pokazati novi Insight, a slike nove Mercedes G klase su već procurile na internetu.

 

Razočarenje za obožavatelje marke Toyota je zvanično otkazivanje  prezentacije nove Supre za Detroit. Potvrđeno je da će Volkswagen  predstaviti Jettu, čije smo skice već viđali, a Acura dolazi sa sljedećom generacijom RDX Crossovera. Infinity je najavio  svjetsku premijeru Q Inspiration, konceptnom sedan vozilu  o kojem smo već pisali. Sve u svemu, dosta najava i noviteta će obilježiti ovogodišnje izdanje NAIAS manifestacije, dok će u sklopu sajma biti održana Charity Preview, 42. po redu  dobrotvorna priredba i jedna od najvećih u svijetu, čiji su organizatori od 1976. do sada skupili preko 112 miliona dolara pomoći raspoređene u humanitarne organizacije.

Datum objave: 11/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook