Naslovna > Teme > Najavljen jeftiniji crossover

Volkswagen

Najavljen jeftiniji crossover

Njemački proizvođač automobila je najavio da će se 2022. godine na tržištu naći novi električni automobil, čija će cijena biti oko 20-ak hiljada eura...

Iako nije poznato mnogo detalja o nešto pristupačnijoj verziji Volkswagena, pretpostavlja se da je u pitanju kompaktni crossover, sličnih dimenzija kao aktuelni T-Roc. To bi ujedno bio peti električni model, ovog proizvođača, a cilj je da se novi automobil što bolje približi narodnoj masi, te da bar pokuša ostvariti slične uspjehe kao što je to bio slučaj sa legendarnim Buba modelom u prošlom vijeku, ali i sa Golfom, koji je dobro pozicioniran još od prve generacije.

 

Električna gama VW vozila, biće bazirana na novoj MEB platformi, a motor će biti smješten u prednjem dijelu automobila, dok bi baterije svojim kapacitetom trebale omogućiti autonomiju od 300 pređenih kilometra, između dva punjenja. Ovo se ne odnosi samo na Volkswagen brend, već na sve članice VW grupacije, pa se slična situacija očekuje i kod Audija, Škode i Seata. Najavljeni model će se praviti u pogonu, u Emdenu.

Datum objave: 22/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook