Naslovna > Vijesti > Najavljen koncept Vision iV

Škoda

Najavljen koncept Vision iV

Na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi češki proizvođač će između ostalog predstaviti koncept kojim želi pokazati kako će izgledati budućnost njegovih električnih automobila…

VW grupacija već izvjesno vrijeme najavljuje svoje planove kada su u pitanju električna vozila, ovom trendu se pridružuje i Škoda. Češki proizvođač je već najavio potpuno električni Citigo, te hibridnu verziju Superb modela, a ukupno 10 novih modela do 2025, od kojih će šest biti čisto EV.


Kako je Škoda zamislila budućnost svojih električnih automobila imamo priliku da vidimo na skici koncepta, a više detalja svakako možemo očekivati na premijeri u Ženevi. Priložena slika ukazuje na to da se radi o crossover segmentu, u obliku coupea, koji bi mogao ostati bez B stopa, dok će tradicionalne retrovizore zamijeniti bočne kamere. Vision iV uveliko podsjeća na koncept Vision E iz 2017, za koji je Škoda najavila serijsku proizvodnju od 2020. kao svoj prvi model na MEB platformi za električna vozila. Ovaj model stiže sa dva elektormotora koji će zajedničkim snagama razvijati 306 ks. Maksimalna brzina automobila ej ograničena na 180 km/h, dok je predviđena autonomija od 500 km.

Datum objave: 13/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook