Naslovna > Automobili > Ford > Mondeo > Najavljen nasljednik Mondea?

Ford Mondeo

Najavljen nasljednik Mondea?

Ford je nedavno predstavio strategiju prema kojoj će od 2030. godine u segmentu putničkih vozila imati samo električne izvedbe, a tokom prezentacije potencijalno je najavljen i novi Mondeo...

Ford je nedavno napravio veliku najavu u vezi sa svojim naporima ka elektrifikaciji. Kompanija ubrzava proces u Evropi sa planovima da od 2030. godine postane potpuno električni brend u segmentu putničkih automobila. Proizvođač je objavio duže saopštenje u vezi sa pomenutim planovima, ali čini se da je nešto proletjelo ispod radara. Zvanični tekst je praćen sa nekoliko fotografija i video zapisom zajedno sa Stuartom Rowleyem, Fordovim predsjednikom za Evropu. Tokom online prezentacije nije pružao više informacija o budućim proizvodima, već je samo rekao da će više detalja biti poznato u narednim mjesecima.

 

 


Ipak, tokom cijelog video snimka, postojala je silueta neimenovanog vozila. Nije poznato o kojem modelu je riječ, ali se pretpostavlja da bi ovo mogla biti prva najava sljedećeg novog Fordovog elektrifikovanog vozila. Ako se silueta uporedi sa nedavnim špijunskim snimcima određenog Fordovog crossovera, vrlo lako je moguće da je riječ o nasljedniku Mondea. Više informacija će sigurno biti u narednim mjesecima jer se očekuje da Ford predstavi novi model do kraja godine. Neki izvori sugerišu da bi se mogao zvati Mondeo Active, dok drugi vjeruju da će Mondeo dobiti sufiks Evos. Bez obzira na ime, može se očekivati elektrifikovano vozilo nalik SUV-u, koje će dobiti najvjerovatnije 2,5-litarski hibridni sklop iz Kuge.

Datum objave: 20/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook