Naslovna > Tehnika > Najavljen novi SUV

Škoda

Najavljen novi SUV

Predstavljanjem koncepta Vision X, iz Škode su iskoristili priliku da najave produkcijku verziju svog trećeg SUV modela koga planiraju predstaviti naredne godine...

Najavljeni krosover za evropsko tržište trebao bi biti predstavljen naredne godine u Ženevi. Radi se o najmanjem SUV koji stiže od strane češkog proivođača, a ujedno i sestrinskom modelu Seat Arone i budućeg Volkswagena T-Cross. Takozvani “B-krosover” segment sadrži mnoga zvučna imena, poput Renault Captur, Opel Mokka X/Crossland X, pomenuta Seat Arona, FIAT 500X, Mazda CX-3, Nissan Juke i drugi.

 


Novi Škodin SUV zasniva se na provjerenoj Volkswagenovoj MQB A0 mehaničkoj platformi, a prema nezvaničnim informacijama imaće međuosovinsko rastojanje od 2.645 mm, i nudiće više prostora u kabini od Seat Arone i VW T-Cross. Takođe se očekuje slična ponuda motora kao u pomenurim modelima VW grupe, među kojima će  se između ostalog naći i 1.0 litarski TSI koji se već koristi u modelima Fabia i Octavia. Ovaj agregat dostupan je u dvije varijante, sa 95 ks (70 kW) i 115 ks (84 kW). Dok će se u vrhu ponude naći i 1.5 litarski turbo benzinski motor sa 150 “konja”, a dizel opcija stiže sa 1.6 litarski TDI agregatom. Pretpostavke su da novi SUV ovog proizvođača stiže samo sa prednjim pogonom, u cilju smanjenja troškova proizvodnje.

Datum objave: 15/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook