Naslovna > Teme > Najavljen serijski pickup

Hyundai

Najavljen serijski pickup

Južnokorejski proizvođač planira da u skorijem periodu na tržište izbaci pickup vozilo, koje je najavio koncept modelom Santa Cruz u Detroitu, još prije 3 godine...

Hyundai  je odlučan da svojoj gami automobila doda i pickup segment, a kompanija to nastoji da učini što je prije moguće, potvrdio je ovo Luc Donckerwolke, novi šef dizajna. "Na sajmu automobila u Detroitu 2015. prikazali smo koncept Santa Cruz, a taj automobil je u međuvremenu razvijen u produkcijski model", izjavio je Donckerwolke. "Sa moje tačke gledišta, to je potpuno formiran model i preostaje još samo da ga pustimo u proizvodnju."  Međutim kada su detalji o ovom vozilu u pitanju, on je bio škrt na riječima, tako da još uvijek nije poznato da li će se najavljeni model naći u klasi nešto manjih pickup vozila ili će biti ipak nešto robusniji.

 

Poznato je koliko je ova vrsta vozila zastupljena na američkom tržištu i koliko je ustvari popularna, međutim Santa Cruz neće biti klasični pickup sa, već lifestyle model. Zbog toga se proizvođač odlučio da koristi već postojeću šasiju na kojoj su bazirani SUV modeli, što bi između ostalog trebalo da smanji troškove proizvodnje. Koncept se pojavio sa dizel agregatom, dok bi se u produkcijskom modelu trebao naći četvorocilindarski 1.6 litarski turbo benzinski motor ili 2.4 litarski atmosferski benzinac.

Datum objave: 05/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook