Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Najavljen termin predstavljanja facelift verzije

Škoda Karoq

Najavljen termin predstavljanja facelift verzije

Češki proizvođač automobila zvanično je saopštio da će 30. novembra biti održano predstavljanje redizajnirane verzije svog popularnog krosover modela Karoq...

Trenutni model predstavljen je 2017. godine, i u Škodi su odlučili da ga ažuriraju redizajnom srednjeg ciklusa, kako bi zadržali korak sa konkurencijom u segmentu SUV i krosover automobila, koja je izrazito velika. Međutim i pored veoma jakih rivala Karoq je od svog dolaska na tržište pronašao dom kod više od 500.000 zadovoljnih kupaca, što je vrlo dobar prodajni rezultat, a sa novom radizajniranom verzijom u Škodi se nadaju da će nastaviti ovaj pozitivan trend, i da će prodaja krosover modela idalje da se kreće uzlaznom putanjom. Što se tiče promjena spoljašnjeg dizajna, restilizovani Karoq neće donijeti neke radikalne novine, pa će tako biti postavljeni novi branici, dok će arhitektura osvjetljenja pretrpjeti blage izmjene, uz još poneki inavativni detalj.

 

 

 

 

 

Unutrašnjost kabine takođe neće biti mjesto sa značajnijim novinama, gdje se očekuje jedino novi, veći insotainment ekran. Međutim najveće i najznačajnije promjene i unaprijeđenja donijeće proširena paleta pogonskih sklopova. Sudeći prema glasinama koje dolaze iz dobro obaviještenih izvora u ponudu novog Karoqa će biti samo jedna verzija dizel motora, a riječ je o 2,0 TDI agregatu, koji bi trebalo da isporučuje 110 ks, sa tim u vidu, 1,6 TDI bi i definitivno izostao iz ponude. Dalje, isti izvore navode da bi u ponudi trebali biti benzinski 1,0 TSI i 1,5 TSI pogonski sklopovi, sa sistemom blagog hibrida, a navodno je moguća i baterijska varijanta. Isto tako iz ponude će izostati potpuno električna varijanta, što je i očekivano, ali bi mogao biti primjenjen plug-in hibrid, koji bi koristio 1,4 TSI u ulozi motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Za sve detaljnije informacije u vezi novina kod novog Karoqa, zainteresovani vozači moraće sačekati najavljeni datum predstavljanja 30. novembra.

Datum objave: 09/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook