Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Najavljen tihi ,,hot hatch“

Mini Cooper

Najavljen tihi ,,hot hatch“

Prošlo je samo mjesec dana od špekulacija pa do zvanične potvrde britanske marke o električnom izdanju John Cooper Works modela...

Iako za sada nema detaljnih informacija, Mini je ipak potvrdio da brend priprema sljedeći korak u razvoju električne izvedbe modela John Cooper Works. Ulazak ovog ,,zelenog“ modela ipak neće potisnuti motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, jer će budući benzinski JCW i dalje imati važnu ulogu, pa će Mini čini se zadovoljiti obe strane. Prikazan je kamuflirani model, ali u Miniju očigledno nisu imali namjere ostaviti mnoga pitanja ne odgovorena, pa se već sada može vidjeti kako će izgledati budući električni ,,hot hatch“.

 

 


Model izgleda baš onako kako se moglo i očekivati, dakle spoj konvencionalnog Minija JCW i tihog Coopera SE. Nedostatak prednje maske i izduvnih cijevi jasno govore o pogonu ovog modela, ali tu je i veliki sportski spojler na krovu koji asocira na sportske gene. Podaci o tehničkim specifikacijama još uvijek ostaju misterija. Podsjećanja radi, Cooper SE raspolaže sa 184 KS i ubrzava od 0-100 km/h za 7,3 sekunde. Da li će Mini za JCW izdanje pripremiti drugi, snažniji agregat ili će dodati drugi motor za potencijalni pogon na sva četiri točka, ostaje da se vidi.

Datum objave: 03/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook