Naslovna > Automobili > Pagani > Huayra > Najavljena zvijer sa V12 motorom

Pagani Huayra R

Najavljena zvijer sa V12 motorom

Za istinske ljubitelje ekskluzivnih trkačkih automobila Pagani priprema Huayra R model sa moćnim V12 agregatom i snagom od 900 KS, koji će silu demonstrirati isključivo na stazi...

Prije više od 12 godina Pagani je predstavio model Zonda R, ekskluzivnu aždaju koja je namijenjena isključivo za stazu, te kao takva nije se mogla legalno voziti na javnim ulicama. Sada, Pagani je prikazao teaser nasljednika Zonde R, a riječ je o Huayra R modelu, kojeg sa najave vidimo djelimično sa zadnje strane. U objavi Pagani je dodao opis: ,,Danas, otprilike 13 godina kasnije, napisaćemo novo poglavlje ovog putovanja ... budite sa nama“. Iako još uvijek nije dato zvanično saopštenje, gotovo je sasvim sigurno da se u teaseru radi o Huayra R modelu, kojeg je još u oktobru prošle godine najavio Horacio Pagani.

 

 


Baš kao i prethodnik, moćni Huayra R će biti isključivo namijenjen za trkačke staze. Kao što se vidi sa fotografije, Huayra R će doći sa ogromnim spojlerom raširenim preko ramena kako bi se maksimalizovala potisna sila. Informacije o Huayri R u ovom trenutku su minimalne, ali najnoviji teaser iz Italije pokazao je motor superautomobila, zajedno sa moćnim V12 zvukom u pozadini. Prema prethodnim izvještajima Pagani Huayra R stići će sa AMG V12 motorom koji raspolaže sa 900 KS. Nije poznato kada će tačno Pagani predstaviti Huayru R, ali na osnovu dosadašnjih najava može se pretpostaviti da će to biti u skorije vrijeme.

Datum objave: 10/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook