Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Najavljeni novi električni modeli

Audi

Najavljeni novi električni modeli

Elektrifikacija je očigledno uzela maha u automobilskoj industriji, pa se i ovaj proizvođač poput mnogih posvetio električnim vozilima...

E-tron je nedavno predstavljen i to je prvi model u gami sa električnim pogonom. Ovom SUV-u će se naredne godine pridružiti i nešto manji brat, Q4 e-tron, kao i luksuzni coupe sa četvoro vrata E-tron GT. Istu arhitekturu ću dijeliti i model A5 e-tron koji bi se trebao pojaviti krajem 2020. godine, koji će raspolagati sa 306 konjskih snaga i dva elektromotora koje će napajati baterije kapaciteta 82 kWh.  Za njihovo punjenje do 80% kapaciteta biće potrebno pola sata, dok će automobil sa punim baterijama imati autonomiju od oko 500 kilometara.

Aktuelni R8 će najvjerovatnije zamijeniti najavljeni E-tribin GTR koji takođe stiže sljedeće godine, a naći će se na istoj platformi kao Porsche Taycan. Umjesto snažnog V10 agregata, za pogon će ovaj put biti zadužena tri elektromotora sa 650 ks, što će biti dovoljno da ovaj automobil do stotke stigne za samo dvije sekunde.

Datum objave: 23/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook