Naslovna > Vijesti > Najbolja poslovna godina

SEAT

Najbolja poslovna godina

Od svog osnivanja pa do sad prethodna godina za španskog proizvođača će ostaće upamćena po najboljim prodajnim rezultatima...

Iako je ova kompanija tokom svojih skoro sedam decenija postizala dobre prodajne rezultate, u prošloj godini je ostvarila svoj rekord od 254 miliona eura, čime je dobit povećana za 33,4 odsto. Prema rezultatima predstavljenim od strane VW Grupe, SEAT je isporučio ukupno 517.600 vozila i zaključio godinu sa prometom od 10,2 milijardi eura što je 3,1% više nego u 2017. Ovim rezultatima svakako je doprinijela nova Arona, koja je svojih 100.000 kupaca pronašla već u prvoj punoj marketinškoj godini, a ujedno predstavlja i treći najprodavaniji model ovog proizvođača.

"Prvi ciklus obnove našeg portfelja završili smo lansiranjem Tarraca, a uskoro ćemo započeti drugu fazu s ambicijom da budemo glavni igrači na području elektrifikacije, povezivanja i dijeljenja automobila", istakao je direktor kompanije Luka de Meo. Ova godina je takođe dobro počela za SEAT, koji je u prvom kvartalu zabilježio rekordnu prodaju od 88.900 vozila, što je za 12,8% više nego u istom periodu protekle godine.

Datum objave: 21/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook