Naslovna > Vijesti > Najbolje iz RAV4 serije

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Najbolje iz RAV4 serije

Važno novo poglavlje otvara se u istoriji Toyote RAV4, prvog u svijetu rekreativnog SUV-a, svetskom premijerom novog RAV4 Plug-in Hybrid na Sajmu automobila u Los Anđelesu ...

Ova prva plug-in hibridna električna verzija RAV4 kruna je više od 20 godina predvodništva kompanije Toyota u tehnologiji proizvodnje hibridnih pogonskih sklopova, a korisnicima nudi vozilo koje teži da bude još snažnije i efikasnije od bilo kog drugog vozila u svojoj klasi, u pogledu emisije gasova i potrošnje goriva. Novi RAV4 Plug-in Hybrid predstavlja sami vrhunac ponude pete generacije RAV4,  modela koji je još jednom potvrdio svoj status, kao jedno od najpopularnijih SUV vozila u Evropi, sa 120,000 prodatih vozila otkad je lansiran na tržište ranije ove godine, uključujući više od 105,000 hibrida.

 

Pozicija modela RAV4 Plug-in Hybrid kao najboljeg iz RAV4 serije i predvodnika aktuelne serije hibridnih električnih vozila kompanije Toyota bazira se na kombinaciji velike snage i performansi, izuzetne efikasnosti, dinamičkoj izvrsnosti TNGA GA-K platforme i mogućnosti upravljanja na putu i van njega, zahvaljujući standardnom AWD-i inteligentnom sistemu električnog pogona na sva četiri točka. Iskustvom razvijanja dvije generacije Prius Plug-in Hybrid modela, Toyota je ohrabrena da proizvede novi, impresivan pogonski sklop za RAV4. Sa punom sistemskom izlaznom snagom od 306 DIN KS/225 kW, ovaj model ima potencijal da ubrza do 100 km/h iz mjesta za samo 6.2 sekunde, tako pobjeđujući svu konkurenciju na konvencionalni pogon. Pored toga, teži da zadovolji ekonomičnost emisija CO2 i potrošnje goriva na najbolji način u svojoj klasi: podaci o WLTP-standardu prije homologacije,  ukazuju na emisiju CO2 manju od 30 g/km.

 

Toyota je ulagala u napredak u performansama koje električna energija može da omogući, u cilju postizanja značajnog povećanja izlazne snage, u poređenju sa standardnim RAV4 Hybrid. Razvijena je nova litijum-ionska baterija velikog kapaciteta i dodat je podizač napona jedinici za kontrolu snage hibridnog sistema. 2.5-litarski Hybrid Dynamic Force benzinski motor je ista jedinica kao i kod regularnog RAV4 Hybrid-a, sa maksimalnom snagom od 170 DIN KS/125 kW.
Rezultat nije samo efikasno ubrzanje iz mjesta. RAV4 Plug-in Hybrid će takođe imati mogućnost prelaska većeg broja kilometara u čistom EV modu električnog automobila, uz nula potrošnje goriva i emisije gasova. Očekivani broj pređenih kilometara (WLTP standard) prelazi 60, što je više od drugih konkurentnih plug-in SUV hibrida, a uz to i više od 50 pređenih kilometara dnevno, što je europski prosjek u vožnji do posla i nazad. Novi RAV4 Plug-in Hybrid biće zvanično predstavljen u drugoj polovini 2020. godine.

Datum objave: 21/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook