Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Najbolji BiH igrači CS:GO putuju u Kopenhagen

Svjetsko finale u Counter Strike-u

Najbolji BiH igrači CS:GO putuju u Kopenhagen

Ovo je prvi nastup ULTRAS dua na nekom velikom e-sport stage-u, ali vjeruju da im trema neće biti problem jer su svjesni svojih mogućnosti i spremni da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na najbolji način. Na turnir dolaze neki od njihovih omiljenih igrača poput stavn-a i jks-a, a kao favorite vide prošlogodišnje vice prvake, Raksona i Matija...

Ovog vikenda, najbolji CS:GO igrači amateri takmičiće se protiv nekih od najboljih profesionalnih timova u svijetu na završnici Red Bull Flick turnira. Najbolji igrači svijeta dolaze u Kopenhagen da se bore za titulu pobjednika, a među njimasu i BiH predstavnici. Državni pobjednici u Counter Strike-u, ekipa ULTRAS MOSTAR koju čine Mario Jonjić, peanutworld i Matej Perić, MAT1Z putuju na svjetsko finale Red Bull Flick u Danskoj, koje će se održati 19. i 20. novembra. Pro timovi kao što su G2 Esports, OG, Copenhagen Flames, Furia, Heroic, BIG Clan i Team Spirit u završnici u nedjelju čekaju najbolje amaterske timove, koji će se za tu čast takmičiti jedni protiv drugih dan ranije.

 

 

 


Naši državni pobjednici su se nakon osvojenog LAN turnira u Mostaru u oktobru, aktivno pripremali za izazove koji ih čekaju u Kopenhagenu. Kažu da su treninzi trajali preko 5 sati dnevno, a koristili su Red Bull Flick Community HUB na Face It-u, gdje su imali prilike igrati protiv mnogih amaterskih ekipa od kojih će neke biti i na završnici turnira u Copenhagenu.

 

 

 

 

 

Mario Jonjić, peanutworld, kaže da bi da može birati protiv koga će igrati u prvim rundama sigurno želio izbjeći danski duo, Speedie-a i Knuten-a. “Odigrali smo mnogo mečeva protiv njih na Community HUB-u tokom priprema i samo smo ih jednom dobili. Mislim da su oni jedan od favorita za osvajanje turnira. Od pro ekipa željeli bi izbjeći G2 duo u kojem igraju m0NESY i jks. m0NESY je jedan od najboljih AWP igrača na svijetu i uzjks-a su sigurno najbolji profesionalni tim na turniru”, - kaže peanut.

 

 

 

„Drago mi je da imam priliku otići na ovakav turnir i igrati protiv velikih igrača. Zadovoljni smo našom formom, nadam se da ćemo proći prvu grupu. Drugi dan je najteži, jer samo dvije ekipe prolaze u playoff, ali ćemo dati sve od sebe i želja nam je zaigrati u finalnom dijelu turnira protiv pro timova”, - kaže Matej Perić, MAT1Z.

Datum objave: 18/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook