Naslovna > Automobili > Jeep > Avenger > Najbolji porodični terenac na svijetu po izboru žena

Jeep Avenger

Najbolji porodični terenac na svijetu po izboru žena

Nagrada za automobil godine po izboru žena (Women's World Car of the Year WWCOTY) je jedini skup automobilskih nagrada koji dodjeljuju isključivo ženski automobilski novinari. Napravila ju je Sandy Myhre, novinarka sa Novog Zelanda, 2009. godine. Ona je trenutno počasna predsjednica, dok je Marta Garsia izvršna predsjednica...

Čak i prije nego što su prvi primjerci isporučeni kupcima u Evropi, potpuno novi i električni Jeep Avenger je privukao još medijske pažnje osvajanjem titule najboljeg porodičnog terenca u okviru nagrada za automobil godine 2023. po izboru žena. Kompaktni B-SUV je ušao u uži izbor sa 12 drugih porodičnih terenaca u 13. izdanju nagrada, a pobjednika je odabrao međunarodni žiri sa članovima iz 45 zemalja. Proglašavajući nagradu, izvršna predsjednica WWCOTY nagrada  Marta García je izjavila: „Jeep Avenger je zasluženi pobjednik u svojoj kategoriji. Sa jedne strane, on je naslijedio svu legendu brenda Jeep, ali istovremeno je i potpuno osvježen sa svojim 100% električnim pogonom. On je posvećenost budućnosti koju će kupci cijeniti“.

 

 

 


Nagrada za automobil godine po izboru žena je jedini skup automobilskih nagrada koji dodjeljuju isključivo ženski automobilski novinari. Vozilima u okviru WWCOTY nagrada se daju ocjene za izvrsnost u svojim segmentima. Aspekti poput bezbjednosti, kvaliteta, cijene, dizajna, lakoće upravljanja, benefita i ekološkog otiska su uzeti u obzir od strane sudija. Ove godine, rad žirija je obilježila evolucija industrije ka efikasnijim i održivijim modelima. Avenger je impresionirao sudije sa svojim „uspješnim dizajnom, odličnim terenskim sposobnostima“ i malim uticajem na okolinu.

 

 

 

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast da je međunarodni žiri automobilskih novinarki odabrao naš prvi potpuno električni Jeep terenac za pobjednika ove važne nagrade“, rekao je Christian Meunier, glavni izvršni direktor brenda Jeep. „Želim da zahvalim žiriju na ovom priznanju. Jeep Avenger igra ključnu ulogu u našoj globalnoj strategiji elektrifikacije, dok se brend kreće ka tome da postane globalni lider u terencima nultih emisija“. Novi Avenger je kompaktni terenac koji je, sa samo četiri metra dužine, pozicioniran u brzorastućem B-SUV segmentu, drugom najvećem segmentu u Evropi što se tiče količina. Namenjen aktivnim ljudima koji traže terenac kompaktnih dimenzija, Jeep Avenger nudi puno mogućnosti u smislu prostora i skladištenja. Dizajniran i napravljen kao Jeep vozilo od prvog dana, Avenger donosi genetiku brenda Jeep u kompaktnom terencu sa jedinstvenom kombinacijom sposobnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije.

 


Jeep Avenger, predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 2022. godine, je već pobrao pohvale kupaca i stručnjaka. U januaru, Avenger je proglašen za evropski automobil godine 2023. Preko 12.000 primjeraka je prodato od otvaranja narudžbina za 1st Edition verziju 1. decembra 2022. godine, i onda za cjelokupnu gamu od 11. januara 2023.

Datum objave: 22/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook