Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Najbrža na Nurburgringu

Alfa Romeo 4C

Najbrža na Nurburgringu

Alfin novi sportski coupe popularnu stazu Nurburgring prešao je za samo 8 minuta i 4 sekunde...

Koji je to automobil koji ima manje od 250 „konja“, a najbrži je na stazi u Nurburgringu? Od nedavno, tu titulu je ponijela Alfa Romeo 4C, koja je ovu stazu prešla za 8 minuta i 4 sekunde! To je vrijeme koje je identično onom koje je postigao Porsche Cayman S, a Alfin rezultat je bolji od BMW – ove M3 serije, koja je nedavno otišla u „penziju“.

 

Samo 8 minuta i 4 sekunde bile su potrebne Alfinom ultra sportisti, a upravo to vrijeme mu je osiguralo titulu najbržeg proizvodnog automobila sa manje od 250 KS. Ovaj Alfin sportski automobil biće proizveden u 3.500 primjeraka. Ispod poklopca motora nalazi se 1.75 litarskim turbo motorom, koji je preuzet od modela Giulietta.

 

Ovaj motor mu osigurava 240 „konja“ te 350 Nm obrtnog momenta, što je bilo više nego dovoljno da ova zvijer koja je teška 895 kilograma pokaže svoj puni potencijal na asfaltu. Prilikom postizanja novog rekorda, masa automobila je odigrala najznačajniju ulogu u obaranju rekorda, a potpomogle su gume Pirelli P Zero Trofeo, sa kojima će se Alfa Romeo 4C i prodavati.                                                                                                        

Datum objave: 23/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook