Naslovna > Automobili > Volvo > XC90 > Najčistiji i najekonomičniji

Volvo XC90

Najčistiji i najekonomičniji

U ekspanziji predstavljanja Plug-In hibridna SUV modela kompanija Volvo čvrstvo stoji iza svojih tvrdnji da je njihov T8 najekonomičniji među njima …

Volvo je tek sada objelodanio podatke o potrošnji modela T8 sa Plug-In hibirdnim pogonom koji u kombinovanom režimu troši samo 2,1 l/100 km, dok emisija ugljen-dioksida iznosi svega 49 g/km. Iako su ovi podaci dobijeni na osnovu fabričkih testiranja u kontrolisanim uslovima, mora se piznati da su rezultati više mego zadovoljavajući s obzirom na to da je u pitanju jedan model iz SUV segmenta. Takođe ako uzmemo u obzir podatke koje su objavili Mercedes, Audi i BMW koji kažu da Mercedesov GLE ima prosječnu potrošnju od 3 l/100 km, Audijev Q7 e-tron 2,5 l/100 km, a BMW-ov X5 Plug-In hibrid troši 3,4 litra na 100 km, vidimo da Volvo ima manju potrošnju.

 

Volvo XC90 T8 u stanju je da samo uz pomoć elektromotora pređe 43 km, dok je za ubrzanje automobila od 0 do 100 km/h pri upotrebi obje pogonske jedinice potrebno 5,6 s. Pogonski sistem ovog modela sastoji se od 2.0 litarskog četvorocilindričnog turbo-benzinca i elektromotora. Kupci imaju mogućnost da izaberu jedan od 5 modova vožnje i to Hybrid mod, Pure Electric mod, Power mod za postizanje maksimalnih performansi, AWD mod sa stalnim pogonom na sva 4 točka i Save mod, koji omogućava vozaču da sačuva električnu energiju uskladištenu u baterijama.


 

Datum objave: 04/05/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook