Naslovna > Automobili > Renault > Espace > Najluksuzniji Renault savremenog doba
FOTO GALERIJA (13)

Renault Espace

Najluksuzniji Renault savremenog doba

Sa redizajniranim Espaceom Renault je u svim segmentima ponudio sve najbolje što trenutno može da ponudi na polju dizajna, opreme, sistema asistencije i pogona…

 

Najveći Renaultov monovolumen Espace, koji je u aktuelnoj generaciji dobio i određene karoserijske karakteristike crossovera, nakon pet godina odmjereno je redizajniran, dok je njegova osnovna oprema modernizovana i postala sadržajnija. Podsjećamo da je Espace u Renautovoj gami još od 1984. godine i da je do danas našao put do više od 1,3 miliona kupaca. Svoju karijeru Espace je započeo kao multifunkcionalan porodični monovolumen, da bi vremenom dobio i dozu prestiža, koja je 2014. godine sa aktuelnom generacijom prerasla u ekstravaganciju i luksuz. Sa najnovijim redizajnom dobio je određena dizajnerska unapređenja. Tu su prije svega nova Matrix LED Vision svjetla, koja osim što nude odličnu preglednost puta tokom noćne vožnje sa novim dnevnim LED potpisom izgledaju atraktivnije od dosadašnjih. U najbogatijoj Initiale Paris opremi prednji branik i maska hladnjaka su dobili novi dizajn. Drugačija grafika krasi i zadnja LED svjetla, a izmijenjen je i oblik zadnjeg branika u koji su sada integrisani hromirani završeci izduvnih otvora, dok je stilizovani naziv Espace nešto šire ispisan. Na bokovima se ističu novi dezeni alu naplataka, a u ponudi je i nova Vintage Red crvena boja. I enterijer je odmjereno osvježen i prije svega modernizovan. Centralna konzola je dobila grafički i rezolucijski napredniji 9,3-inčni na dodir osjetljivi ekran. Multimedija je proširena za Easy Connect sistemom, koji je u stalnoj internet konekciji, te omogućava korisnicima Espacea da u roku od tri godine od kupovine vozila besplatno koriste veliki broj zanimljivih usluga. Neke od najzanimljivijih su daljinska kontrola vozila sa mogućnošću njegovog otključavanja putem aplikacije na pametnom telefonu čak i kada se vlasnik nalazi na drugoj strani svijeta. Ovaj sistem omogućava i da se jednostavnije pronađu određene tačke interesa, da se koristi aktivna navigacija ili zatraži pomoć od Renaultovog centra za podršku. Potpuno nova je i 10,2-inčna digitalna instrument tabla, koja je trenutno najsavremenija u Renault gami vozila. U najbogatijem Initiale Paris paketu opreme dostupna su i nova, raskošna sjedišta presvučena Nappa kožom. Prednja su električno podesiva u deset smjerova, grijana, hlađena i imaju masažere. Unaprijeđen je i Bose audio sistem, koji sada nudi pet različitih elektronski podesivih režima rada.

 

 

MOTORI

Za pogon redizajniranog Espacea, Renault je namijenio nekoliko verzija njegovih najboljih benzinskih i dizel motora. Ljubiteljima benzinaca nudi se 1.8 turbo motor sa 225 KS, koji je kombinovan sa sedmostepenim DCT automatikom sa dva kvačila, dok će poštovaoci dizel motora moći da biraju između 2.0 dCi agregata sa 160 i 200 KS, koji je kombinovan sa šestostepenim EDC automatikom. U serijskoj opremi ostaje 4Control sistem upravljanja na svim točkovima, a tu je i aktivno vješanje sa Eco, Sport i Comfort režimima rada.

Datum objave: 15/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook