Naslovna > Automobili > BMW > X8 > Najnovije špijunske fotografije novog SUV-a

BMW X8

Najnovije špijunske fotografije novog SUV-a

Nakon više od godinu dana otkako su se pojavile prve slike testnog vozila, novi X8 izgleda gotovo spremno za predstavljanje, a njegova premijera bi mogla biti veoma brzo...

Testni model, gotovo spreman za fabričku traku uslikan je nedavno, a ispod kamuflažne maske primjećene su izmjene u odnosu na model koji se pojavio prošle godine na prvim špijunskim snimcima. Naličje vozila je upotpunosti završeno, tako da javnost ima priliku da vidi kako izgleda finalna verzija stilski najznačajnijeg dijela vozila, maske hladnjaka i prednjeg osvjetljenja. Dizajnersko rješenje slično je redizajniranoj verziji modela X7, koja takođe uskoro treba da se pojavi na tržištu. Tako će prednji kraj krasiti ekstremno tanke LED lampe na vrhu maske hladnjaka, koje dijele funkciju osvjetljenja sa većim skupom svjetala ispod njih.

 

 

 

 

 

Sa strane u sredini nalaze se popularni bubrezi koji su široki, ali ne i dugi, što znači da su ostali u umjerenim dimenzijama, na zadovoljstvo ljubitelja klasičnog dizajna BMW-a. Prema trenutnim fotografijama moguće je da BMW ima na umu velike stilske novine sistema zadnjeg osvjetljenja,  kao i čitave stražnje strane nove X8. Kada je riječ o eventualnoj premijeri ovog vozila, glasine govore da bi BMW mogao otkriti novi koncept X8, 29. novembra. Takođe, ovo ne bi bio konačni proizvodni model, već prototip koji će nedugo zatim ići u proizvodnju, ovaj trend predstavljanja prvo koncepta, a zatim proizvodnog modela trenutno je popularan kod brojnih pproizvođača automobila. Važno je napomenuti da je ovo samo glasina, a takođe je neobično tempirana jer 29. novembar, dolazi odmah nakon Salona automobila u Los Anđelesu. Logika nameće da bi debi trebao biti održan na sajmu, pogotovo jer je to prvi pravi veliki salon automobila u SAD-u od početka pandemije COVID-a. Međutim ostaje još da se vidi šta će odčučiti čelnici proizvođača automobila iz Bavarske.

Datum objave: 10/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook