Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SL > Najnovije špijunske fotografije

Mercedes-Benz SL

Najnovije špijunske fotografije

Nakon zvanično predstavljenog izgleda kabine nešto ranije, u javnosti su se pojavile nove fotografije, koje otkrivaju do sada najviše kada je riječ o spoljašnjem dizajnu kabrioleta...

Sedma generacija „lakog sportskog“ kabrioleta sve je bliže izlasku na tržište. Da se konstrukcija ovog modela privodi kraju jasno pokazuju i posljednje špijunske fotografije, na kojima je do sada najmanje kamuflaže. Potencijalni kupci su već upoznati sa enterijerom nadolazećeg SL-a, o kojem je ranije bilo riječ i na našem sajtu. Sada se mogu uočiti i neke od posljednjih dizajnerskih rješenja koja će krasiti ovaj model. U Mercedesu je došo do određenih izmjena kada je riječ o proizvodnji novih automobila, pa će tako SL mijenjati ukinutu SLC liniju i ukinuti kabriolet S-Klase. Izmjena je i to da je AMG preuzeo odgovornost za razvoj ovog vozila, te će nova generacija SL-a biti pod velikim dizajnerskim uticajem Mercedesovog performantnog podbrenda. Za sada, iz dostupnih fotografija taj uticaj vidljiv je na Panamericana rešetki hladnjaka, te nazad na četvrtastim ispušnim otvorima, koji su karakteristični za AMG.

 

 

 

 

 


Karakteristika za ovu liniju, koju će i naredna generacija SL-a zadržati je mala težina, što na koncu stoji i u nazivu ovog modela. Šasija sedme generacije će u svojoj će konstrukciji koristiti mješavinu aluminijuma, čelika, magnezijuma i karbonskih vlakana, kako bi težina bila minimalna. Mercedes kaže da je formula djelovala, jer je središnji kostur automobila težak samo 270 kg. Iz Mercedesa su dali nekoliko informacija kada je riječ o mehaničkom sklopu ovoga automobila. Pored toga što će se prodavati samo pod znakom AMG-a, novi SL će po prvi put imati pogon na sva četiri točka, koristeći sistem 4-Matic+ kojeg koriste neki modeli u AMG-u. Paleta pogonskih jedinica nije službeno objavljenja ali će nove verzije SL-a najvjerovatnije pokretati, u osnovnoj verziji, 3,0-litarski V6„benzinac“, dok će se kod viših verzija ispod poklopca motora nalaziti, twin-turbo 4.0-litarski V8 motor snage 604 Ks. Takođe, ne bi bilo iznenađenje ni da novi SL dobije hibridnu varijantu, jer su u AMG-u obećali hibridizaciju svih novih modela. Najvjerovatnije je da će novi Mercedes SL biti predstavljen do kraja godine, a prodaja početi početkom 2022. godine.

Datum objave: 28/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook