Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Najpopularniji SUV model u Njemačkoj

Volkswagen T-Roc

Najpopularniji SUV model u Njemačkoj

Volkswagenovi modeli veoma dobro prolaze na domaćem tržištu, i to nije nikakva novost, jedan u nizu primjera je SUV model T-Roc, koji je najprodavaniji automobil u ovom segmentu, tokom septembra...

Njemačka automobilska industrija i tržište automobila ima ogroman uticaj na kompletno tržište Evrope i svih njenih država. Pa tako trendovi primjetni u ovoj zemlji su veoma važni jer se direktno ili indirektno prenose i na ostatak kontinenta. Upravo zbog toga tržište ove, najmnogoljudnije države Evrope stalno se analizira i detaljno prati. Meta ovih analiza su ponuda i potražnja, te uspješnost prodaje vozila, u raznim kategorijama. Tako je nedavno u javnost dospio izvještaj o top 10 najprodavanijih SUV modela u ovoj državi u periodu mjeseca septembra.

 

 

 

 

 

Ponuda je bila veoma bogata a konkurencija žestoka, i takođe očekivano 9 od 10 prvih mjesta zauzeli su modeli njemačkih proizvođača ili modeli čiji su proizvođači dio njemačke korporacije. Prvo mjesto zauzeo je Volkswagenov T-Roc, sa 2.855 isporučenih novih vozila u proteklom mjesecu. Ovim rezultatom popularni SUV nastavlja da bilježi odlične rezultate, i trenutno se nalazi na prvom mjestu najpopularnijih SUV modela tokom čitave 2021. godine, sa nešto manje od 43.000 zabilježenih novih registracija. Na drugom mjestu nalazi se Hyndaieva Kona, čiji je rezultat 2.826 isporučenih jedinica, a koja je ujedno i jedini model koji nije dio domaće auto-industrije na ovom spisku. Na postolje se kao trećeplasirana popela Opelova Mokka sa 2.789 novih registracija. Ostatak spiska kompletirli su drugi Volkswagenovi modeli Tiguan i T-Cross sa 2.766 i 2.545 dostavljenih komada, koji su zaključili listu top 5 vozila. Drugu polovinu spiska od 10 modela predvodi Mercedes GLC sa 2.105 zabilježenih prodaja, BMW X3 sa 2.047,  Škoda Enyaq sa 2.027,  pretposljednji je Audi Q3 sa 1.908 prodanim primjerkom i na začelju je Seat Formentor koji je zabilježio 1.861. novu registraciju.

Datum objave: 15/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook