Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Najprodavaniji model BMW-a u Evropi

BMW Serija 3

Najprodavaniji model BMW-a u Evropi

Javnosti je poznata lista najpodavanijih i najuspješnijih automobila bavarskog proizvođača, koju predvodi model Serije 3...

Popularna Serija 3 i ove godine naišla je na dobar odziv kod kupaca, pa je u periodu od januara zaključno sa novembrom ove godine, bila najprodavaniji model bavarskog proizvođača automobila. Za 11 mjeseci ukupno je isporučeno 109.610 jedinica širom Starog kontinenta, što je ovaj model postavilo ubjedljivo na prvu poziciju, na kojoj će ostati i zaključno sa decembrom. Takođe ovo je jedini model BMW koji je u Evropi prešao cifru od 100.000 hiljada prodaja. Ono što je još važno za dodati da ovogodišnji rezultat predstavlja rast od 4% u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

 

 

 


Drugo mjesto na ovoj prestižnoj listi zauzeo je model Serije 1, sa nešto manje od 92.000 zabilježenih prodaja, što mu je komotno donijelo srebro. Prodajni rezultat je kao i kod prvoplasiranog blago bolji u odnosu na prošlu sezonu za 3%. Na pobjedničko postolje kao trećeplasirani popeo se mali SUV X1 sa 79.622 novo-registrovana modela, te boljim rezultatom od 4% u odnosu na 2021. godinu. Na četvrtoj poziciji je X3 sa 75.777 prodaja, te sa čak 40% boljim prodajnim rezultatom u odnosu na isti period prošle godine. Listu od top 5 najbolje prodavanih modela zatvara Serija 5 sa 48.231 isporukom, ali za 10% slabijim rezultatom od 2021. godine. Dakle do kraja godine na ovoj tabeli jedino može doći do promjena na trećoj poziciji, dok su ostale rezervisane sigurno.  

Datum objave: 27/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook