Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > Najskuplja verzija luksuznog automobila

Mercedes-AMG CLA 45 S

Najskuplja verzija luksuznog automobila

Tjuning kompanija CarCraft iz Švicarske predstavila je verziju modela AMG CLA pod nazivom MercBenzKing čija cijena iznosi više od 250.000 eura...

Ova cijena tri puta je veća i od dosadašnje najskuplje i najopremljenije varijenate. Tri stvari na osnovu kojih je kompanija iz Švicarske došla do ove cifre su karbonska vlakna, alkantara i napa koža. I to ne samo njihovi akcenti, već puna presvlaka i izgradnja od vrhunskih materijala koji se nalaze na eksterijeru i unutrašnjosti kupea sa četiri vrata. Modifikovani AMG CLA 45 S dolazi sa puno sjajnih dijelova od karbonskih vlakana spolja, posebno na prednjem braniku, bočnim pragovima, bočnim retrovizorima i stražnjem braniku s difuzorom. Završna obrada automobila je takođe ažurirana, sa dvoslojnom završnom obradom i sjajnom bojom.

 

 

 

 

 


Međutim unaprijeđenja u kabini su najzaslužnija za vrtoglavi rast cijene. Gotovo sve što se može dodirnuti je nadograđeno na Alcantaru, Nappa kožu i sjajna karbonska vlakna. Čak su dugmad i prekidači prekriveni alkantarom. Sjedišta takođe dolaze sa šarom u obliku saća sa Merc logom i crvenim akcentima. Na kraju, može se spomenuti i Starlight krovna obloga, koja podsjeća na Rolls-Royce automobile. CarCraft nudi ovu potpuno prilagodljivu nadogradnju na svaki AMG CLA 45 S, koja se može pratiti putem aplikacije.

Datum objave: 22/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook