Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Najsnažnija verzija T-Roc modela

Volkswagen

Najsnažnija verzija T-Roc modela

Kompaktni SUV njemačkog proizvođača, sada se može pohvaliti visokim performansama, zahvaljujući snažnom agregatu sa 300 ks…

Najsnažnija verzija dijeli isti pogonski sklop, kao njegov brat Golf sa R oznakom i sportskim karakteristikama. Svjetska premijera ovog modela najavljena je za predstojeći Sajam automobila u Ženevi. Ispod poklopca motora će se naći 2,0 litarski TS benzinac sa 300 ks i 400 Nm obrtnog momenta, dok je za prenos snage do sva četiri točka zadužen automatski mjenjač sa 7 stepeni prenosa. U ovom izdanju T-Rock će od 0 do 100 km/h stići za 4,9 s, dok je maksimalna brzina vozila ograničena na 250 km/h.

 


Baš poput Golfa R i ovaj SUV dolazi sa spuštenim vješanjem, te standardnim progresivnim upravljačkim sistemom. Kada su u pitanju vizuelna poboljšanja, ona se mogu uočiti na novom prednjem braniku, koji ima masivne otvore za vazduh, dok su bočne strane vozila blago proširene, a tu su i niskoprofilne sportske gume, te specijalni alu naplaci Spielberg, veličine 18 inča. Zadnji dio automobila nije zaboravljen od strane dizajnera, za jači vizuelni utisak zadužen je veliki difuzor na donjem dijelu branika, kao i četiri cijevi izduvnog sistema.

 

Datum objave: 26/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook