Naslovna > Automobili > Volkswagen > Arteon > Najsnažniji agregat za tržište SAD do sada

Volkswagen Arteon

Najsnažniji agregat za tržište SAD do sada

Volkswagen će za 2022. godinu kupcima u Sjedinjenim Američkim Državama ponuditi za sada najskuplju i najmoćniju verziju Arteona...

Poznati njemački proizvođač automobila u narednom periodu pretrpjeće značajne promjene, od strategije elektrifikacije, pa do gašenja pojedinih modela, te proizvodnje novih. Godina 2022. biće stoga veoma važna za kompaniju, naročito kada je riječ o tržištu SAD-a, sa povlačenjem Passata iz ponude, lansiranja novih Golf GTI i Golf R modela, kao i osvježenog Arteona. Ovaj model će za narednu godinu dobiti najmoćniju pogonsku jedinicu kao i druge postavke kao standardni dio opreme. Ispod poklopca motora nalaziće se novi 2,0-litarski TSI turbo benzinski motor koji isporučuje najveću snagu od 300 „konjskih snaga“, i 400 njutn metara.

 

 

 

 

 

Ipak ovaj agregat je slabiji u poređenju sa motorom kod Arteona R u Evropi snage 315 KS, ali je jači u odnosu na Arteon iz 2021.godine namijenjen za tržište SAD,  koji ima snagu od 268 KS. Snaga će se na točkove sada prenositi 7-stepenim „dual-clutch“ automatskim mjenjačem, koji zamjenjuje osmostepenog „automatika“. Tri nivoa ponude biće u ponudi kupcima, tako će početni SE R-Line, sa pogonom na prednje točkove, koštati 40.000 dolara ili nešto više od 34.000 eura, dok će srednji paket SEL R-Line sa 4Motion pogonom biti dostupan za 44.600$ ili 38.000 eura. Za premium verziju SEL Premiun R-Line još nije predstavljena zvanična cijena, mada postoji mogućnost da ona ostane nepromjenjena jer su u kompaniji najavili da ovaj paket zadržava iste postavke kao prethodni model. Možemo primjetiti da su cijene nižih paketa opreme u prosjeku više za 3000 dolara (2550e) u odnosu na prošlogodišnji model, ali u Volkswagenu ovo objašnjavaju povećanjem broja postavki u paketima.

 

Datum objave: 12/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook