Naslovna > Automobili > Volkswagen > Arteon > Najsnažniji Arteon do sada

Volkswagen

Najsnažniji Arteon do sada

Atraktivna limuzina njemačkog proizvođača automobila, dobila je najznažniji agregat, koji razvija 270 KS, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 250 km/h...

Arteon stiže sa nešto jačim 2,0 litarskim četverocilidarskim agregatom koji razvija 270 KS i 350 Nm, a uparen je sa DSG automatskim mjenjačem preko koga se u snaga prenosi na sva 4 točka i to u standaradnom paketu opreme. Zahvaljujući snazi koju ovaj motor isporučuje, automobil će do stotke dojuriti za 5,6 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Iako ovo vozilo sada pokreću četiri, umjesto dva točka, proizvođač tvrdi da bi ono i daje trebalo biti relativno ekonomično.

 


VW navodi da će Arteon sa ovim 2,0-litarskim TSI agregatom prosečno trošiti 7 litara na 100 kilometara uz emisiju 160g CO2 po km. Pogon na sva četiri točka nije uticao ni na prostor, tako da ovaj snažniji Arteon posjeduje kapacitet prtljažnika od 563 litra, dok se sa spuštenim zadnjim sjedištima dobija 1.557l prostora. Elegance verzija je osnovna i uz nju će kupci dobiti 18-inčne naplatke, te 12,3 inčni multimedijalni sistem, adativni tempomat i svjetlosne jedinice koje se same nivelišu. Cijena ove varjante iznosi oko 43,000 eura, a za nijansu je skuplji R-Line, koji sa dobom donosi R-Line sjedište i branike, kao i veće naplatke, veličine 19 inča.

Datum objave: 31/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook