Naslovna > Automobili > Renault > Captur > Najsnažniji Captur stigao na tržište
FOTO GALERIJA (9)

Renault Captur S-Edition

Najsnažniji Captur stigao na tržište

Renault je napokon predstavio snažniju verziju svog crossover Captur, jednog od najprodavanijih modela ovog proizvođača u Evropi...


Ograničena serija S-Edition je najsnažnija verzija Captura pogonjena TCe benzinskim turbo agregatom jačine 150 KS, koji isporučuje “dinamičke performanse bez presedana”. Kupcima su na raspolaganju dvije verzije transmisije – EDC automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom i standardni šestostepeni manuelni mjenjač. Ovaj model se može lako prepoznati po svojoj ekskluzivnoj Iron Blue boji karoserije u kombinaciji sa Etoile Black ili Platine Grey bojama krova. Uporedo sa ovim specijalnim nijansama boje, S-Edition će biti takođe dostupan u osam različitih boja u dvije nijanse.  Aluminijumski naplatci od 17 inča i S-Edition oznake dolaze kao standardna oprema. Unutrašnjost kabine je presvučena Alkantra kožom sa šavovima u plavoj boji, koji se takođe nalaze na naslonjaču za ruke, ručici mjenjača i ručne kočnice. Standardna oprema uključuje i R-Link Evolution infotaiment  sistem, prednje, bočnie i stražnje parking senzore, parking kameru kao i Easy Park Assist i Blind Spot Warning sisteme.

 

 

 

Novi Captur S-Edition je takođe dostupan sa još dva pogonska agregata – benzinskim turbo jačine 120 KS i četvorocilindričnim dizelskim 1,5-litarskim agregatom od 110 KS. Knjiga narudžbi je već otvorena u Francuskoj, i početne scijene se kreću od 23,300 eura za verziju TCe 120. Standardna verzija Captura je redizajnirana prije godinu dana, kada je dobila nove LED prednje svjetlosne grupe, nove aluminijumske naplatke i ostale prilagođene dodatne opcije. 201 godine Captur je takođe dobio najnoviju generaciju R-Link infotaiment sistema sa Android Auto podrškom i opcionalnim Bose premijum audio sistemom. Funkcija automatskog parkiranja i Blind Spot Warning su od sada dostupni  u skupljim paketima opreme.  Ponuda pogonskih agregata je ostala ista.
 

Datum objave: 02/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook