Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Najsnažniji motor tjunera do sada - stvara 634 KS

BMW Alpina B5 GT

Najsnažniji motor tjunera do sada - stvara 634 KS

BMW Alpina B5 GT je dostupan za naručivanje upravo sada. Isporuke počinju ovog jula, a cijene počinju od 145.500 evra, dok karavan košta 148.500 evra...

BMW Alpina B5 GT novi je model ograničene serije kultnog tjunera i biće dostupan kao limuzina ili karavan, a pokreće ga najsnažniji Alpinin motor ikada. B5 GT ima BMW-ov 4,4-litarski V8 motor sa dvostrukim turbo punjenjem koji proizvodi 634 konjske snage i 850 njutn-metara obrtnog momenta. Alpina je dodala otvor za usis vazduha optimizovanog protoka i prigušivač za usis vazduha dok je ažurirala softver motora i pritisak prednapona, a to je kao posljedicu dalo dodatnih 13 KS i 50 Nm više.

 

 

 


Uglađena limuzina serije 5 može dostići 100 kilometara na čas za manje od 3,4 sekunde dok je najveća brzina ograničena na 330 km/h. Karavanu je potrebno manje od 3,6 sekundi da završi sprint i može ubrzati do više od 322 km/h). Alpina usmjerava snagu preko ažuriranog osmobrzinskog automatskog mjenjača, sa Brembo kočnicama sa četiri klipa i prednjim rotorima od 15,5 inča i zadnjim od 15,7 inča koji pružaju snagu zaustavljanja.

 

 

 

Sa zadnje strane vire dvije dvostruke izduvne cijevi, obložene titanijum nitridom koji im daje crnu završnu obradu. Alpina nudi B5 GT sa svojim klasičnim dizajnom točkova od 20 inča i 20 krakova koji je lakiran isključivo u Marron Volciano. Alpina će ponuditi B5 GT u standardnoj plavoj ili zelenoj boji eksterijera, međutim, tjuner će ponuditi i šest specijalnih: Arctic Race Blue, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red i Daytona Violet. U unutrašnjosti, Nappa koža je standardna, ali je dostupna i potpuna Merino koža, zajedno s brojnim opcijama ukrasa i drugim nadogradnjama unutrašnjosti, poput Alpininih ukrasa od oraha i antracita.

 


Alpina će ograničiti proizvodnju na samo 250 limuzina i karavana.

Datum objave: 24/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook