Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Najsnažniji novi Cayenne krije se iza naziva Turbo E-Hybrid

Porsche Cayenne

Najsnažniji novi Cayenne krije se iza naziva Turbo E-Hybrid

Za novi Cayenne Turbo E-Hybrid u Njemačkoj treba izdvojiti 176.324 evra, a za Coupé verziju 179.775 evra. Najskuplji i najbrži je Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé GT za koji treba izdvojiti 208.454 evra...

Porsche je predstavio redizajniranu verziju svog modela Cayenne, a na vrhu ponude se ističe verzija nazvana Turbo E-Hybrid. Ova najnovija hibridna verzija SUV-a dolazi u obe varijante karoserije. Ono što je posebno istaknuto jeste snaga ovog vozila - čak 739 konjskih snaga, koje dolaze iz kombinacije 4-litarskog V8 biturbo motora i elektromotora. Ova impresivna hibridna pogonska grupa omogućava Cayenne-u da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 3,7 sekundi, a maksimalna brzina je 295 km/h za standardnu verziju i 305 km/h za Coupé verziju uz GT paket. Obrtni moment iznosi 950 Nm, pružajući snažan odziv i ubrzanje.

 

 

 


Za napajanje elektromotora, koji pruža 176 KS i 460 Nm obrtnog momenta, Porsche je implementirao baterije smještene ispod prtljažnika. Kapacitet ovih baterija iznosi 25,9 kWh, što prema WLTP standardima omogućava autonomiju od 81 kilometara bez potrebe za benzinskim motorom. Među obiljem standardne opreme koja prati vrhunski SUV Cayenne ističu se višestruko prilagodljivo vazdušno vješanje, adaptivna HD-Matrix LED svjetla te upadljive crvene kočione čeljusti koje dodatno naglašavaju dinamičnost vozila. Unutar prostrane tamne kabine, obložene kombinacijom kože i aluminijuma, dominiraju dva značajna displeja. Na većem, blago zakrivljenom ekranu od 12,6 inča, smještenom iza grijanog upravljača, nalazi se prilagodljivi instrument klaster. Multimedijalni sistem se kontroliše preko nešto manjeg centralno smještenog ekrana od 12,3 inča.

Datum objave: 30/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook