Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Najuspješniji globalni brend u 2021.

Toyota

Najuspješniji globalni brend u 2021.

Japanski proizvođač automobila prema dostupnim podacima, zabilježio je najveći broj prodanih automobila tokom 2021. godine na planetarnom nivou...

Toyota je ponovila uspjeh iz 2020. godine kada je završila kao najprodavaniji brand na svijetu ispred Volkswagena. Isti poredak ostao je i u 2021. godini sa time da se prednost Jpanaca samo povećala u odnosu na Njemce. Tako je protekle godine Toyota prodala oko 10.5 miliona primjeraka, sa poboljšanim rezultatom od 10.1% u odnosu na 2020. godinu, dok je Volkswagen ostvario 8.9 miliona isporuka sa slabijim uspjehom od 5% u odnosu da godinu prije. Prema pokazanim rezultatima jasno je da su krize koje su obilježile 2021. godinu, kao što je nestašica određenih materijala, te komplikacije u vezi sa virusom COVID-19, u blažoj mjeri pogodile brendove iz Azije u odnosu na kolege iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

 

 

 

 

 


Za dobar rezultat Toyote važna je i odlična strategija i saradnja sa dobavljačima elktričnih komponenti, jer je na vrijeme obezbjeđen dovoljan broj, pa nije dolazilo do smanjenja kapaciteta proizvodnje i čekanja na nove modele.

Datum objave: 28/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook