Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Najuspješniji model u istoriji brenda

Lamborghini Urus

Najuspješniji model u istoriji brenda

Izuzetno moćan pogonski sklop, odlične performanse, SUV oblik i kombinaovani sportski i luksuzni dizajn, ključ su uspješnosti Urusa na tržištima širom svijeta...

Kada je prije 4 godine, tačnije 2017. godine predstavljen javnosti bilo je jasno da Urus posjeduje sve odlike koje prolaze na tržištu, te privlače kupce. Tako je ovaj SUV model sa sportskim i luksuznim dizajnom, te čuduvištem ipod poklopca motora ubrzo postao prepoznat kao izuzetno atraktivan i tražen automobil, što se itekako odrazilo na na prodajne brojke posljednjih godina. Međutim prije prelaska na konkretne brojke prodaje i profita neophodno je pohvaliti pogonski sklop i njegove performanse, tako je Italijanski prestižni SUV pokretan 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom sa 650 KS i 850 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 ubrzava za nevjerovatnih 3,6 sekundi, te je u mogućnosti da dostigne najveću brzinu od 305 km/h.

 

 

 

 

 


Samo četiri godine su bile potrebne da Urus postane najprodavaniji model u istoriji ovog luksuznog brenda. Čime su se pohvalili iz kompanije prilikom događaja proslave rođendana, sada već i zvanično svog najpopularnijeg modela. Zahvaljujući Urusu, prodaja, promet i profitabilnost dostigli su rekordan nivo, promet je rastao iz godine u godinu, da bi sa 1,61 milijardi eura, 2020. postala rekordna godina profitabilnosti za kompaniju. Takođe brojke ukupnog rasta prodaje su isto tako odlične, te je od 2018. do kraja 2021. isporučeno je ukupno 16.000 Urusa! Tim brojkama Urus je postao najprodavaniji model tokom četiri godine u istoriji Lamborghinija. Urus se prodaje na pet kontinenata, a čak 85% klijenata su potpuno novi Lamborghinijevi kupci.

 

Datum objave: 07/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook