Naslovna > Automobili > Kia > XCeed > Najvažnija automobilska nagrada

Kia XCeed

Najvažnija automobilska nagrada

Kijin novi urbani crossover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom njemačkom automobilskom nagradom...

Kia XCeed osvojio je nagradu za „najbolji automobil za manje od 35.000 eura", koju svake godine dodjeljuje Auto Bild i Bild am Sonntag. Najmlađi član porodice Ceed, XCeed, takmičio se protiv žestoke konkurencije i odnio pobjedu u kategoriji „najbolji automobil ispod 35.000 eura". Ukupno je vrednovano 58 modela prema cijeni vozila, serijskoj opremi, garanciji, dodatnim troškovima i osjećaju vožnje. „Urednički odbor Auto Bilda nagradio je Zlatnim volanom Kia XCeed u kategoriji „ispod 35.000 eura" jer je on pobjednik koji oduševljava prostranošću i kvalitetom, a ne samo sedmogodišnjom garancijom", komentirao je Andreas May, vođa testiranja i tehnologija. „Nagrada pokazuje sposobnosti našeg branda", rekao je Steffen Cost, generalni direktor Kia Motors Deutschland. „Saznanje da imamo najbolji automobil u ovom cjenovnom rasponu u konačnici znači da smo najbolji na brojnim poljima, uključujući komfor, užitak vožnje, kvalitet, a to potvrđuje i naša sedmogodišnja garancija. Izuzetno smo ponosni što su stručnjaci iz Auto Bilda počastili naš razvoj ovom nagradom."

 

Nagrada kao nastavak Ceedovog pobjedničkog niza

Treća generacija kompakta u porodici Ceed, koja je nedavno pobijedila T-Roc u uporednom testu Auto Bilda (broj 42/2019), nastavlja nizati uspjehe svojih „bratskih" modela – Ceeda, Ceeda Sportswagona i ProCeeda. Gledajući ukupno, ovi su automobili pobijedili u oko 20 uporednih testova koje su proveli vodeći mediji, pa čak i protiv rivala iz premium brendova. Ceed je osvojio bronzanu nagradu u izboru za „Evropski automobil 2019. godine", vrlo tijesno iza Jaguara I-Pace i Renaulta Alpine A110. Prodaja kompaktnog modela treće generacije udvostručila se ove godine u Europi (januar – oktobar 2019: 92.050, prethodne godine: 49.868 vozila) i u Njemačkoj (januar – oktobar 2019.: 18.003 vozila; prethodne godine: 8.991 vozila).

 

Kia XCeed: crossover koji kombinira praktičnost SUV-a sa praktičnošću hatchbacka

Kia XCeed novi je urbani crossover s paketom naprednih tehnologija za sigurnost, povezanost i zabavu čine ga jednim od najsavremenijih, sveobuhvatno opremljenih automobila u svojoj klasi. Automobil je dostupan uz izbor od pet visokoučinkovitih turbo benzinskih i dizelskih motora, a početkom 2020. pridružit će im se i plug-in hibrid. Dostupna su tri benzinska motora: 1.0-litarski T-GDi s tri cilindra, 1.4-litarski T-GDi motor s četiri cilindra i 1.6-litarski T-GDi koji je do sad bio u ponudi samo kod izvedbi Ceedu GT i ProCeedu GT. Kia XCeed takođe je dostupan i u dvije dizelske varijante – 1.6 CRDi Smartstream motor sa 115 KS ili 136 KS. Opcijska pomagala uključuju 10,25-inčni navigacijski sistem (s uslugama Kia UVO), potpuno digitalan kokpit, premium audio sistem, električno podesivo vozačevo sjedište sa hlađenjem, električnim otvaranjem/zatvaranjem prtljažnih vrata, sistemom za održavanje vozila na voznoj traci (2. generacije) kao i sistemom pomoći pri parkiranju. Svaki model dolazi s jedinstvenom fabričkom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara), kao i 7-godišnjim ažuriranjem evropskih mapa (uz fabrički Kia navigacijski sistem).

 

Zlatni volan – iznimno cijenjena nagrada

Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) dodjeljuje se svake godine, počevši s 1976., najboljem novom automobilu koji je stigao na tržište u periodu od 12 mjeseci. Nagrade uključuju nagradu uredništva „Najbolji automobil" i posebno nagradu „Najbolja inovacija". Čitatelji Auto Bilda i Bild am Sonntag biraju tri finalista u svakoj od sedam kategorija (mali auti, kompakti, srednje veličine i luksuzni automobili, manji SUV-ovi, srednji SUV-ovi, veliki SUV-ovi, sportski automobili), koje potom na trkalištu DEKRA Lausitzring testira žiri, sastavljen isključivo od automobilskih stručnjaka.
 

Datum objave: 22/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook