Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Nakon dvije decenije Defender ponovo u Americi

Land Rover

Nakon dvije decenije Defender ponovo u Americi

Kao što smo već najavili, Land Rover će uskoro predstaviti novu generaciju svog popularnog terenca, ali ovoga puta sa dosta drugačijim dizajnom...

Osim izmijenjenog dizajna i odricanja tradicionalnog kockastog oblika, proizvođač donosi još jednu važnu odluku, koja se odnosi na povratak ovog terenca, na tržište Sjeverne Amerike i to nakon 21 godinu. Čuveni model je bio veoma popularan u SAD u periodu od 50-ih do 70-ih godina prošlog vijeka, a popularnost se nakon jedne decenije pauze, vratila 90-ih godina. Vrijednost ovih automobila tada je dostizala cijenu od čak 100.000 dolara.

 


Novi Defender nema kud nije prošao, Land Rover je odlučio da ga testira u raznim klimatskim uslovima širom svijeta, pa se on tako našao i u čuvenoj Dolini smrti, ali i na dosta hladnijem Kanadskom tlu. Kompanija je najavila da će biti lansiran do kraja ove godine, a na tržište stiže kao potpuno novo vozilo, koje sa svojim prethodnicima dijeli samo ime i možda još poneki karakterističan detalj za britanskog proizvođača. Još se uvijek u tajnosti čuva konačan izgled Defendera, iako smo imali priliku vidjeti neke fotografije pod kamuflažom, dosta informacija proizvođač još nije odlučio da podijeli.

Datum objave: 03/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook