Naslovna > Automobili > Audi > RS3 > Namijenjen za stazu i takmičenja

Audi RS3 LMS

Namijenjen za stazu i takmičenja

Audi je predstavio drugu generaciju trkaćeg modela RS3 LMS sa agresivnim izgledom i moćnim agregatom sa kojim namjerava da se takmiči u trkaćim šampionatima...

Prvo LMS izdanje namijenjeno za razne šampionate prvi put je razvijeno još na prethodnoj generaciji. Audi sada nastavlja istu priču i sa novom generacijom Audija RS3, a iako zadržava tu oznaku, riječ je o modelu koji nema mnogo veze sa serijskim RS3 modelom. Tako na primjer ovog sportistu ne pokreće petocilindrični motor, nego 2,0-litarski sa četiri cilindra koji kako tvrde u Audiju razvija snagu od 340 KS. Još jedna razlika dolazi u samom pogonu, gdje je za LMS izdanje quattro ustupio mjesto pogonu na prednje točkove. Kao što je to uobičajeno za TCR automobile, karoserija je znatno proširena, dodati su veliki usisnici za vazduh, dok je nazad postavljen ogromni spojler. Naravno, ogibljenje, upravljanje i kočnice takođe su u potpunosti izmijenjeni u odnosu na serijski automobil.

 

 


U Audiji ne kriju posebno oduševljenje kada je u pitanju bezbjednost, jer kako tvrde nijedan drugi TCR automobil ne nudi toliko opcionalnih sigurnosnih komponenti. To podrazumijeva kavez od čeličnih cijevi, sigurnosni pojas sa šest tačaka, robusna sportska sjedišta, sistem za gašenje požara i mnogi drugi. Pored toga, iz Audi Sport odjeljenja poručuju kako je fokus prilikom razvoja ovog automobila bio na samim kupcima bilo da se radi o samoj brzini vozila, opcijama podešavanja ili sigurnosti i ergonomiji kokpita. Konstruisan je automobil koji je više trkački nego ranije, te nudi brojne praktične prednosti u svakodnevnoj upotrebi.

Datum objave: 06/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook